Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, vineri, uzina Upetrom "1 Mai" din Ploieşti, unde a avut discuţii cu reprezentanţii conducerii instituţiei şi ai sindicatelor.
La finalul întâlnirii, şeful statului a fost întrebat cum comentează acuzaţiile făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Mircea Geoană, care, în cadrul unui miting, la Dorohoi, a arătat că "Traian Băsescu trimite «emisari» la partide, inclusiv la PSD, pentru a le propune să formeze un guvern condus de PD-L".
"Discutăm orice despre guvern după 30 noiembrie. Nimic nu se poate negocia înainte, discutăm cu rezultatele pe masă", a răspuns preşedintele Traian Băsescu, adăugând că nu doreşte să facă alte declaraţii despre politică.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în cadrul unui miting electoral desfăşurat la Dorohoi, că Traian Băsescu trimite "emisari" la partide, inclusiv la PSD, pentru a le propune să formeze un guvern condus de PD-L.
"Traian Băsescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi (PSD - n.r.) şi spune: Ce-ar fi să intraţi voi, PSD, piua a doua într-un guvern PD-L şi vă dăm câteva ministere, şi în schimb să nu susţineţi un candidat la prezidenţiale în 2009", a spus Geoană.
El a arătat că PSD i-a transmis lui Traian Băsescu că în acest partid nu există oameni care să fie "sluga" preşedintelui şi a arătat că PSD nu are nevoie de "pomana" lui Traian Băsescu.
Geoană a arătat că în cadrul campaniei electorale se încearcă o diversiune, prin care se acreditează ideea că Traian Băsescu ar putea numi un premier, altul decât cel al cărei formaţiuni politice va câştiga alegerile.
"Se încearcă o diversiune în campanie, aceea că Traian Băsescu poate să pună pe Gigel, Fănel, Gicuţa sau Lenuţa premier. Dar cu votul poporului ce facem?. Mergem la alegeri doar ca să ne aflăm în treabă? Să fie clar: Cine câştigă şi are majoritatea formează guvernul, cu premierul propus de acel partid. Democraţia nu se discută, se execută", a mai spus Geoană.
Liderii PDL s-ar putea întâlni, chiar în această săptămână, cu membri ai conducerii PNL, pentru a negocia realizarea unei majorităţi parlamentare care să formeze viitorul guvern, după alegerile parlamentare, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.
Surse din conducerea PDL au precizat că liderii democrat-liberali vor să iniţieze, chiar începând cu aceste zile, negocieri cu membri ai conducerii PNL, pentru a realiza o formulă politică care să garanteze majoritatea parlamentară a viitorului guvern.
Potrivit surselor citate, până în prezent au existat numai "tatonări la nivel de principiu" între "factorii de decizie" ai PDL şi PNL. Acestea au adăugat însă că este nevoie de întâlniri care să contureze punctele de vedere comune ale celor două partide, în vederea viitoarei guvernări.
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, joi, pe blogul său, că nu a discutat nimic, miercuri, despre politică, în întâlnirea cu şeful statului, reiterând că nu are de gând să facă nicio negociere în numele PNL cu niciunul din partidele importante, înainte de alegerile parlamentare.
"Nu am discutat cu preşedintele nimic de politică şi vă spun mai mult, că nu intenţionez până după alegeri să fac vreo negociere în numele PNL cu niciuna din formaţiunile politice importante. Şi vă spun şi de ce. Pentru că trebuie să aşteptăm să vedem care e rezultatul votului şi să respectăm voinţa populară", a susţinut Tăriceanu, pe blogul său, comentând, astfel, "zvonuri despre alianţe post-electorale, apărute în presă".