Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Guvernările PSD-stabile, CDR-catastrofală, Alianţa DA n-a reuşit să fie unită

Duminică, 9 Noiembrie 2008 (16:00:01)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că guvernările PSD au fost mai stabile decât guvernarea "catastrofală" a CDR sau decât cea a Alianţei D.A. care nu a reuşit să-şi menţină uitatea, şi a ţinut să-l critice pe preşedintele Traian Băsescu pentru "demagogia lui ordinară".

"Acum, cred că pentru ţară cel mai impoprtant lucru este, după atâtea confuzii prin care am trecut în viaţa politică, să readucem o anumită stabilitate a societăţii româneşti. Ori partidul care a fost capabil să asigure şi stabilitate şi creşetre şi un anumit început de dezvoltarea reală sănătoasă, echilibru între economic şi social, a fost PSD. Oamenii au acum posibilitatea să judece comparativ ce au însemnat guvernările PSD. Faţă de guvernarea Convenţiei Democratice, care a fost catastrofală, o guvernare dereglată pe toate planurile, guvernarea PSD e aşezată. Guvernarea Alianţei D.A. nu a fost capabilă să asigure unitatea alianţei şi nu a avut cum să asigure ţării coerenţă şi activitate", a susţinut Ion Iliescu.

Aflat în Parcurile Herăstrău şi Bordei pentru a-i prezenta pe candidaţii PSD din sectorul 1, Iliescu a explicat unor potenţiali alegători că, având în vedere reaalităţile politice de astăzi, "perioadele de guvernare PSD au fost mai stabile", şi a criticat în acest context, politica demagogică a actualului şef de stat, dar şi ruptura dintre liberali şi democraţi.

"Vedeţi, acum este Băsescu cu demagogia lui ordinară, a fost şi ruptura dintre penelişti şi pedelişti. Trebui să convingem lumea că guvernările PSD sunt mai stabile", i-a spus Iliescu unui bucureşteam de vârsta a treia, căruia i.a prezentat echipa PSD în sectorul 1.

Fostul preşedinte a ţinut să-l critice pe Băsescu şi pentru demersurile din perioada când era primarul Capitalei, când, potrivit lui Iliescu, "a vândut Parcul Bordei unui afacerist nenorocit", lucru pe care l-a repetat fiecărui cetăţean aflat la prânz în acest parc.

În plus, seniorul PSD a menţionat că, din păcate, "votul uninominal poate să deturneze gândrea oamenilor de la problemele de fond ale orientărilor necesare în aşezarea pe o bază sănătoasă a societăţii româneşti", menţionând, referindu-se la politicile liberale, că "nu se poate gândi o creştere economică fără componenta socială, fără finalitatea socială".

"Economia nu trăieşte în sine şi pentru sine, ci ca să slujească nevoilor oamenilor. Ăsta e conceptul social-democrat. Iar bunăstare, înseamnă bunăstare pentru mulţi, că altminteri la noi sunt mulţi care au cunoscut şi cunosc o creştere solidă a bunăstării... Vreo 10% s-au îmbogăţit în mod neruşinat, strident, în timp ce marea majoritate contiună să trăiască greu. Orice creştere economică trebuie să se exprime într-o îmbunătăţire a vieţii celor mulţi", a conchis Ion Iliescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Guvernările PSD-stabile, CDR-catastrofală, Alianţa DA n-a reuşit să fie unită.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Guvernările PSD-stabile, CDR-catastrofală, Alianţa DA n-a reuşit să fie unită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei