"Este important ca atunci când Parlamentul legiferează în domenii economice să se ţină seama de implicaţiile pe care legile le antrenează. Ar fi bine ca cei care, în Parlament, în zilele următoare, vor discuta ordonanţa să-şi scoată ochelarii cu care au lucrat când au legiferat şi să se uite prin presă la relatările despre efectele pe care criza economică mondială le are în România", a arătat Tăriceanu, dând exemplul celor 3.000 dintre cei 3.700 de angajaţi ai combinatului de oţel de la Târgovişte, care au fost trimişi în şomaj tehnic.
El a adăugat că, în contextul în care oamenii au început să fie trimişi în şomaj, nu există măsură mai antieconomică decât mârirea salariilor într-un sector bugetar.
"Majorarea salariilor cu 50% este, în acest moment, o aberaţie economică, care nu face decât să ducă economia românească într-o criză", a susţinut Tăriceanu, care le-a cerut parlamentarilor să trateze cu responsabilitate OUG de amânare a majorării salariilor cadrelor didactice.
"Atenţionez pe toţi cei care vor merge să discute în Parlament această ordonanţă şi le cer responsabilitate, pentru că responsabilitate în România nu trebuie să aibă numai Guvernul, iar partidele care sunt în opoziţie să facă dovada celui mai deşănţat populism şi a demagogiei caracteristice partidelor de stânga", a adăugat premierul.
Tăriceanu a mai spus că nu se poate permite ca "nişte oameni" care în acest moment nu au decât un singur obiectiv, respectiv acela de a câştiga cu orice preţ alegerile, să legifereze "în dispreţul legilor economiei de piaţă" şi "să creadă că pot vinde iluzii cetăţenilor".