"Nu puteam să-mi bat joc de oameni, să-i pun să scrie de patru ori toate datele şi să semneze de patru ori. Am considerat că într-un stat de drept pot să mă folosesc de mijloacele pe care ni le pune la dispoziţie ordinea de drept. În loc să-i stresez pe cetăţeni pe stradă, am apelat la un notariat în loc să abuzez de timpul acestora", a declarat Lavinia Şandru, după ce a depus contestaţia.
Ea şi-a arătat nelămurirea cu privire la necesitatea depunerii a patru liste originale cu semnături de susţinere, conform ordonanţei, în condiţiile în care două dosare se păstrează la BEM, unul ajunge la tribunal şi unul este returnat candidatului.
Conform avocatului Laviniei Şandru, Alexandru Florescu, în decizia BEM nu se regăseşte motivarea cu privire la încălcarea articolului 30 din lege, ci doar motivarea cu privire la presupusa încălcare a dispoziţiilor articolului 30.1 litera C din lege, ca urmare a folosirii metodei de interpretare gramaticală a normei juridice.
Mai mult, avocatul Florescu a mai arătat că în decizia BEM nu se precizează normele în baza cărora a fost analizată şi respinsă cererea Laviniei Şandru.
Instanţa de judecată se află în pronunţare, urmând să dea o hotărâre în cursul zilei de vineri.
Biroul Electoral Muncipal Bucureşti a respins candidatura Laviniei Şandru, ca independent, pentru un mandat de deputat în Sectorul 5, motivaţia fiind că aceasta a depus doar o listă originală şi trei copii legalizate cu semnături, în loc de patru exemplare originale.
Deputatul Lavinia Şandru a anunţat, marţi, că îşi va depune candidatura ca independent pentru Colegiul de deputat 22 – Cotroceni, după ce a demisionat din PIN, unde era prim-vicepreşedinte, şi a afirmat că intenţionează să ducă în viitorul Parlament spiritul partidului.