Întâlnirea va începe la ora 15.00.
Şeful Guvernului a anunţat, după discuţiile de vineri cu liderii partidelor parlamentare pe tema salarizării bugetarilor, că se va consulta în perioada imediat următoare cu specialişti în economie asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru limitarea efectelor crizei financiare, arătând că există deja "anumite lucruri" în analiză şi că va fi nevoie, probabil, de stimulente economice.
"Voi iniţia în următoarele zile consultări cu cei mai buni economişti din România, pentru a vedea care sunt măsurile economice care trebuie adoptate pentru a diminua impactul crizei asupra economiei româneşti", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.
El a arătat că România este într-o situaţie mult mai bună comparativ cu alte state în ceea ce priveşte problemele generate de criza financiară, iar previziunile pentru anul viitor indică o creştere economică de 6%, dar că nu doreşte să minimalizeze actuala situaţie.
"Suntem într-o situaţie mult mai bună, dar totuşi eu nu vreau să minimalizez riscurile şi de aceea voi căuta o seamă de soluţii de care prefer să vorbesc în momentul în care vom avea câteva propuneri concrete. Am deja câteva lucruri în analiză, de aceea vreau să mă consult cu analiştii", a arătat premierul.
Tăriceanu a precizat că autorităţile analizează deja un set de măsuri care să reducă efectele crizei financiare în România, arătând că va fi nevoie, probabil, şi de acordarea anumitor "stimulente economice".
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi cu membrii Consiliului de administraţie al BNR, precum şi cu preşedinţii instituţiilor de credit, invitând banca centrală şi instituţiile comerciale de credit să stabilească un parteneriat cu Guvernul cu scopul limitării potenţialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra României şi pentru îndeplinirea obiectivului privind trecerea la moneda unică europeană.