"Ca parlamentar am votat pentru un principiu. Nu puteam nuanţa votul. S-a dovedit a fi o greşeală atitudinea mea. Însă dacă votam împotrivă, eram apoi acuzat că am votat împotriva celor care lucrează în sistemul de învăţământ. A fost o incompatibilitate între parlamentarul Adomniţei şi ministrul Adomniţei”, a declarat, la Iaşi, fostul ministru al Educaţiei, citat de corespondentul MEDIAFAX.
El a spus că decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a-l înlocui din funcţie nu reprezintă o sancţiune politică, ci una administrativă.
"Îmi asum această vină. Am plătit eu pentru toţi colegii PNL şi UDMR din Parlament sau Guvern. Ceilalţi liberali deputaţi nu au de ce să fie sancţionaţi. Au avut o sarcină ingrată”, a adăugat fostul ministrul al Educaţiei.
Adomniţei a mai spus că toată lumea se aştepta ca, în ziua demiterii sale, să reacţioneze şi să ofere explicaţii.
"Într-o zi fierbinte nu faci aşa ceva, pentru că greşeşti. Toţi voiau un război, însă aceşti oameni uită că eu am făcut şi fac parte dintr-o echipă”, a spus Adomniţei.
El a precizat că îşi va continua activitatea ca deputat de Iaşi şi că în perioada următoare se va concentra asupra campaniei electorale, el candidând pentru un mandat de deputat într-un colegiu din judeţul Iaşi.
Premierul l-a revocat, marţi, pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei.
Guvernul a precizat că Cristian Adomniţei a fost revocat din funcţia de ministru al Educaţiei din cauza votului exprimat în Parlament în favoarea majorării cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice şi pentru că nu a ţinut cont de punctul de vedere negativ al Guvernului, precum şi de observaţiile Ministerului de Finanţe transmise înainte de dezbaterile din plen. Executivul a arătat totodată că revocarea lui Adomniţei reprezintă un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei care au gestionat defectuos această problemă.