El a precizat că i-a informat pe miniştri, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că nu există o criză a medicamentelor compensate.
"Înţeleg omeneşte că unii distribuitori de medicamente au interesele proprii, înţeleg de asemenea că au interesul să creeze prin mass-media panică, ca să forţeze Ministerul Sănătăţii şi Guvernul să ia măsuri de majorare a preţului la medicamente", a declarat, la Palatul Victoria, ministrul Nicolăescu.
El a arătat că avut două întâlniri cu producătorii şi distribuitorii de medicamente, precum şi cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor pentru analiza unor măsuri până la sfârşitul anului în ce priveşte calculul preţului în funcţie de cursul de schimb, dar şi a unor măsuri pe termen mediu şi lung privind metoda generală de calcul.
Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate urmează să prezinte sâmbătă o analiză a situaţie actuale, iar ministrul Sănătăţii va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii industriei farmaceutice.
Nicolăescu a remarcat că distribuitorii manifestă mai puţină înţelegere, ei fiind cei mai "guralivi" în mass-media, şi a făcut apel la presă să informeze corect populaţia, în sensul că în farmacii există medicamente care trebuie obligatoriu eliberate.
Guvernul a decis, în urmă cu o săptămână, eliminarea plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate, începând cu 1 octombrie.
Farmaciştii şi distribuitorii de medicamente au apreciat că eliminarea plafoanelor din farmacii ar putea crea o criză fără precedent, întrucât cererile se vor dubla sau chiar tripla.