"Sfatul meu şi recomandarea mea este să îngheţăm această măsură iar viitorul Parlament să se aplece, de ansamblu, la sistemul de pensii şi la modul în care demnitarii, inclusiv parlamentarii, primesc beneficii, dar numai după ce rezolvăm problema pensionarilor cu pensii mici", a arătat Geoană.
Liderul PSD a apreciat că deputatul PSD Eugen Nicolicea şi senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă, care au condus şedinţa Birourilor Permanente, "nu au avut nici un fel de intenţie deplasată din punct de vedere al aplicării a unei prevederi legale existente".
"Cred că cei care reprezintă partidele în Birourile Permanente trebuie să dea dovadă de foarte multă reţinere. Nu mi se pare firesc să procedăm la majorarea de salarii şi de pensii pentru demnitari înainte să rezolvăm problema pensiilor pentru cei care au nevoie de sprijin din partea statului", a arătat Geoană.
O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri. Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.
Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare. Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.