"Vom veni cu o hotărâre de Guvern care pleacă de la simplul fapt de demolare a unei clădiri şi care trebuie să aibă o aproximare a deşeurilor rezultate în urma demolării construcţiei. Cantitatea de deşeuri va fi anunţată la Agenţia de Protecţia Mediului şi va exista un flux de urmărire a ceea ce şi-au propus constructorii să producă ca şi deşeuri pentru a ajunge la depozite conforme de deşeuri industriale", a declarat Korodi, la conferinţa "Oportunităţi de cooperare româno-maghiare în protecţia mediului", organizată de Biroul Comercial al Ambasadei Ungariei la Bucureşti şi Ministerul Mediului şi Apelor din Ungaria.
Korodi speră ca fiecare oraş mare din România să înceapă investiţii pentru a avea depozite pentru deşeuri în construcţii şi sisteme de utilizare a acestor deşeuri prin concasare.
"Sper ca viitorul Guvern să meargă mai departe şi să decidă ca, la nivel naţional, o parte importantă din deşeurile din construcţii să fie utilizată ca material de bază în construcţii de infrastructură", a afirmat ministrul Mediului.
Potrivit acestuia, o astfel de reglementare privind deşeurile din construcţii se impune în condiţiile în care România "este un exemplu relevant în acest domeniu, deoarece s-a intrat într-o febră a construcţiilor de parcuri industriale, drumuri, investiţii imobiliare".
"Toate au o singură problemă, aceea că molozul rezultat din construcţii este transportat în locuri care ies din cadrul legal. Afacerea de a reutiliza deşeurile de construcţii nu funcţionează pentru că tot ce înseamnă astfel de deşeuri ajunge pe terenuri virane", a explicat Attila Korodi.