Curtea a lua în dezbatere, miercuri, sesizarea formulată de un număr de 60 de deputaţi, în temeiul articolului 147, litera a, din Constituţie, cu privire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 94/1992 referitoare la organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.
Concret, autorii sesizării au invocat încălcarea prevederilor constituţionale menţionate, prin aceea că legea a fost adoptată de cele două Camere ale Paerlamentului fără a ţine seama de conţinutul cererii de reexaminare formulată de preşedintele României, întrucât unele texte din legea trimisă la priomulgare au fost scoase din conţinutul legii la data reexamnirii sale, iar altele "au fost introduse, ca noi, cu toate că nu au făcut obiectul cererii de reemaninare".
Curtea a constatat că legea privind Curtea de Consturi este constituţională, întrucât textele eliminate sau nou introduse cu ocazia reexaminării legii - având legătură cu cele sesizate în cererea formulată de preşedintele României - nu încalcă prevederile articolului 77, alineatul 2, din Constituţie.
Decizia Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României şi se comunică şefului statului în vederea promulgării legii.