Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii liberale, că ministrul Muncii Paul Păcuraru a demisionat din funcţie şi că i-a acceptat demisia.
"Am luat în consideraţie demisia pe care domnul ministru Păcuraru mi-a trimis-o în această după-amiază. Împreună cu colegii (din BPC - n.r.) am hotărât că, din punct de vedere politic, este un gest aş spune deosebit pe care îl face Paul Păcuraru", a declarat Tăriceanu.
Preşedintele PNL a menţionat că, în calitate de prim-ministru, crede că demisia lui Păcuraru "este cea mai bună soluţie".
Tăriceanu a spus că, în perioada următoare, va face o altă nominalizare pentru portofoliul Muncii.
Şeful Executivului nu a făcut nicio precizare privind interimatul la conducerea ministerului.
Preşedinţia a anunţat, marţi dimineaţă, că şeful statului, Traian Băsescu, a semnat, cu o zi în urmă, decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a lui Paul Păcuraru, având în vedere că DNA a început urmărirea penală faţă de acesta.
Decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii a liberalului Paul Păcuraru a fost publicat, marţi după-amiază, în Monitorul Oficial.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, înaintea şedinţei BPC al PNL, că a acceptat propunerea primului-ministru de a prelua interimar portofoliul Muncii, dar crede că soluţia în acest caz este numirea unui titular.
"I-am explicat că, dacă este vorba numai de interimat şi că ar fi bine ca interimatul să fie şi mai scurt de 45 de zile, pot să accept această propunere, dar în acelaşi timp i-am sugerat primului-ministru şi preşedintelui PNL că cea mai bună soluţie şi pentru minister şi pentru Guvern şi pentru PNL ar fi să numească foarte repede un titular. Asta înseamnă că ar trebui să aibă o discuţie cu Păcuraru şi să convină cu el ca postul să rămână foarte repede liber, astfel încât proiectele şi programele deosebit de importante de la Ministerul Muncii să poată fi gestionate de un titular", a adăugat Nicolăescu.