El a menţionat că pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala nuclearelectrică de la Cernavodă investiţiile se ridică la cel puţin trei miliarde euro.
"Discuţiile cu cei şase investitori selectaţi pentru această fază sunt încurajatoare, în sensul că am reluat negocierile cu aceste companii", a spus Vosganian.
El a adăugat că realizarea centralei Tarniţa-Lăpuşteşti, necesară după intrarea în funcţiune reactoarelor nucleare 3 şi 4, va presupune costuri de un miliard euro, iar construcţia altor termocentrale ar putea atrage investiţii de 2-3 miliarde euro.
Oficialul a menţionat investiţii pe care mai multe compnii private intenţionează să le realizeze pentru construcţia de termocentrale, precum şi investiţii de modernizare a unor termocentrale existente.
"România se va axa până în 2020 pe energie nucleară, a cărei producţie o vom dubla (până în 2015, n.r.). Am început şi studiile pentru o nouă centrală nucleară", a mai spus Vosganian.
Ministrul a participat, marţi, la semnarea unui acord între Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite şi Romgaz pentru acordarea unui grant în valoare de 1,06 milioane dolari pentru realizarea unui studiu de fezabilitate referitor la construcţia unui terminal de gaz natural lichefiat în portul Constanţa.