În plus, PDL promite că dacă va ajunge la guvernare salariul minim va ajunge la 50% din salariul mediu, democrat-liberalii dorind să introducă şi o pensie socială minimă care să scoată din sărăcie pensionarii cu pensii mici.
PDL mai susţine, conform programului de guvernare, că va aloca 6% din PIB pentru educaţie, precum şi repoziţionarea socială a meseriei de profesor, prin creşterea atractivităţii financiare şi sociale a carierelor didactice. Democrat-liberalii mai promit decentralizarea şi debirocratizarea sistemului de învăţământ şi "toleranţă zero la actele de corupţie".
În domeniul sănătăţii, PDL promite asigurarea de îngrijiri medicale la nivel calitativ superior, prin acreditarea spitalelor şi asigurarea efectivă a îngrijirilor medicale. PDL mai propune înfiinţarea "Oficiului pentru promovarea şi protecţia drepturilor pacienţilor".
În privinţa pieţei muncii şi a securităţii sociale, PDL anticipează creşterea gradului de ocupare la circa 65% în 2012, de la circa 59% în prezent, şi acordarea indemnizaţiei de şomaj diferenţiat ca perioadă şi cuantum, precum şi stimularea rămânerii pe piaţa muncii a persoanelor în vârstă.
PDL îşi va lansa, vineri, în cadrul Conferinţei Naţionale, Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012, intitulat "Gândim Altfel", în care obiectivul strategic fundamental al partidului pe termen lung este "un standard de viaţă european pentru cetăţeni".
Programul de guvernare este structurat pe patru mari teme: "Un alt mod de guvernare", "Politicile publice", "Reforma constituţională" şi "Reforma sistemului politic".