În favoarea acestei reexaminări s-au pronunţat 224 de deputaţi, doi au votat împotrivă şi doi s-au abţinut.
Deputaţii au acceptat varianta propusă de Comisia de buget-finanţe. Comisia a păstrat textul iniţial din lege la articolul 12, care stipulează că "organizarea şi desfăşurarea activităţii specifice Curţii de Conturi, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi se efectuează potrivit Regulamentului aprobat de plenul Curţi, dar în conformitate cu legea".
Deputaţii au introdus un amendament prin care "coordonarea activităţii în cadrul departamentelor Curţii de Conturi şi Camerelor de Conturi judeţene se realizează de către consilierii de conturi şi de directori în cadrul normelor şi procedurilor stabilite de plenul Curţii de Conturi".
Şeful statului a solicitat ca organizarea activităţii să se facă potrivit Legii Curţii.
Deputaţii au decis ca atribuţiile preşedintelui şi vicepreşedintelui Autorităţii de Audit să fie stabilite prin regulament intern, care va fi aprobat prin lege.
În ceea ce priveşte articolul referitor la soluţionarea contestaţiilor, deputaţii au păstrat textul iniţial, stabilind astfel, că entitatea verificată poate face obiecţii scrise la constatările şi rapoartele de audit în termenul şi condiţiile stabilite prin regulamentul aprobat de plenul Curţii de Conturi.
În cererea de reexaminare, Băsescu a precizat că nu este corect ca termenii şi condiţiile procedurale pentru formularea obiecţiunilor să fie stabilite prin regulament.
O altă prevedere păstrată de deputaţi se referă la reglementările prin care consilierii de conturi pe durata unui mandat complet vor putea primi pensie de serviciu în cuantumul prevăzut de lege pentru magistraţi.
Traian Băsescu a cerut ca salarizarea şi alte drepturi asimilate cuvenite personalului Curţii de Conturi să fie stabilite prin lege specială.
Deputaţii au aprobat obiecţia şefului statului, eliminând din textul iniţial prevederea potrivit căreia funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte ai Curţii de Conturi şi consilieri de conturi vor fi asimilate celor de preşedinte, vicepreşedinte şi judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi pe cea care preciza că funcţia de preşedinte al Autoritãţii de Audit se asimileazã cu funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ, iar funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit cu funcţia de preşedinte ÎCCJ.
Camera Deputaţilor a acceptat şi propunerea şefului statului privind procedura de urmat în cazul unor eventuale procese în care sunt implicaţi consilierii de conturi, comisia de buget stabilind că "la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor, iar în caz de condamnare definitivă sunt demişi de drept".
Varianta la legea Curţii de Conturi adoptată de Camera Deputaţilor va merge la Senat, care este forul decizional.