Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se pronunţă pentru menţinerea imunităţii parlamentare pentru declaraţiile politice şi pentru renunţarea la imunitatea în cazurile "suspecte a fi penale", astfel încât principiului constituţional care prevede că nimeni nu este mai presus de lege să fie respectat.
Vadim Tudor a menţionat, vineri, într-o conferinţă de presă, că el este "Stan Păţitul" în legătură cu acest subiect, deoarece i-a fost ridicată imunitatea parlamentară de trei ori în patru mandate de senator pentru declaraţii de la tribuna Parlamentului, în conferinţe de presă şi pentru articole de ziar. El a susţinut că vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica i-ar fi "fabricat" un număr de patruzeci de procese, pe care însă liderul PRM le-a câştigat.
Întrebat despre propunerea preşedintelui PSD în ceea ce priveşte desfiinţarea imunităţii pentru demnitari, senatorul PRM a apreciat că respectivele declaraţii au "o doză mare de populism neruşinat" şi că social-democratul foloseşte "reţete melodramatice de doi bani".
Potrivit lui Vadim Tudor, parlamentarii PSD au ocazia, în schimb, să demonstreze la vot că nu doresc imunitate pentru parlamentarii pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale.
El a criticat propunerea lui Mircea Geoană de revizuire a Constituţiei, considerând că un astfel de demers ar permite "revanşismului unguresc" să ceară şi modificarea primului articol din legea fundamentală, care prevede că România este stat naţional unitar, suveran şi independent.
În ceea ce priveşte suprapunerea alegerilor parlamentare cu un referendum de modificare a Constituţiei, liderul PRM a apreciat că suprapunerea de buletine ar face "să se aleagă praful de acel proces electoral".
PSD a decis redactarea proiectului de lege referitor la revizuirea Constituţiei pentru eliminarea imunităţii pentru faptele penale săvârşite de demnitari şi prezentarea acestuia săptămâna viitoare, în Parlament, a declarat, marţi, liderul PSD Mircea Geoană.