Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Harghiteni internaţi în spital, cu simptome de meningită, după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Marţi, 19 August 2008 (16:14:08)

Mai mulţi harghiteni au fost internaţi, în ultimele zece zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, prezentând simptome incipiente de meningită, după ce au fost muşcaţi de căpuşe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Bachner Istvan, opt pacienţi s-au prezentat, în ultimele zece zile, la secţia de Urgenţă şi au fost internaţi pentru tratament, dar, în realitate, numărul acestora este mult mai mare, mulţi preferând să se trateze acasă.

"Majoritatea celor care s-au prezentat la spital au fost muşcaţi la nivelul membrelor inferioare, dar am avut şi pacienţi cărora le-au fost îndepărtate căpuşele din zona spatelui şi a gâtului. De cum s-au observat semnele incipiente ale bolii, pacienţii au fost supuşi tratamentului, în regim de internare şi, astfel, am putut evita instalarea meningitei", a declarat, marţi, dr. Bachner.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă a precizat că muşcătura de căpuşă este periculoasă şi, netratată la timp, poate fi chiar fatală.

Cele mai multe cazuri de persoane muşcate de capuşe s-au înregistrat în zonele în care harghitenii obişnuiesc să meargă la cules de ciuperci, de fructe de pădure, dar şi la iarbă verde pentru un grătar.

"Căpuşele sunt pretutindeni şi nu pot fi evitate. În judeţ avem mulţi fermieri, crescători de bovine şi de ovine, care îşi duc turmele la păscut în zonele împădurite sau pe păşuni, locuri frecventate de cei care vor să-şi petreacă timpul liber în natură. Important este ca cei care văd că s-a agăţat de ei vreo căpuşă să se prezinte de urgenţă la medic şi să nu încerce să o scoată singuri. Capul insectei rămâne înfipt în piele", a adăugat dr. Bachner Istvan.

Căpuşele transmit la om aşa-numita encefalită de căpuşă. Muşcătura acestora seamănă cu înţepăturile ţânţarilor, iar simptomele apar abia după o săptămână sau zece zile. Persoana muşcată are simptome asemănătoare gripei, cu cefalee, tulburări de vedere şi febră. Dacă nu se acţionează imediat, infecţia afectează sistemul nervos central.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harghiteni internaţi în spital, cu simptome de meningită, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harghiteni internaţi în spital, cu simptome de meningită, după ce au fost muşcaţi de căpuşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei