Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru el, în cazul "valiza" a fost trafic de influenţă, acuzându-l totodată pe preşedintele CAF, Daniel Florea, pe care-l consideră omul lui Dragomir, că vrea să-şi facă imagine pe spinarea federaţiei.
"Pentru mine e clar că a fost trafic de influenţă. Nu ştiu pe ce căi, politică sau bănească. A venit Dragomir în şedinţa Comitetului Executiv şi analiza lui a fost că toate trei comisiile au judecat democratic şi că toate sunt ok şi e bine. Dar una dintre cele două părţi a greşit. Aşteptăm raportul întocmit de Dumitru Costin şi Constantin Anghelache şi să văd cine a greşit", a spus Lupescu.
Ionuţ Lupescu l-a acuzat pe finul său şi totodată preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) că încearcă să candideze pentru un post de parlamentar şi că se foloseşte de FRF pentru a-şi crea notorietatea. "Lansez un avertisment destul de serios în ceea ce priveşte implicarea nocivă a politicului în fotbal. De ceva vreme, Daniel Florea, care este şi finul meu, se foloseşte de numele meu şi al FRF pentru a-şi face o publicitate agresivă şi a lansat tot felul de acuze mincinoase. În spatele acestui joc murdar e intenţia lui de a candida pentru un post ca deputat sau senator pe listele unui mare partid politic şi mi-a sugerat de multe ori, dacă e posibil să vină la diferite emisiuni sportive şi să-şi facă publicitate. Pozând în apărătorul unei echipe foarte iubite speră să-şi facă notorietate. Dacă politicul se implică în asemenea lucruri, trebuie să avem mare grijă. Să nu-şi facă notorietatea pe spatele meu şi al federaţiei. Îi atrag atenţia preşedintelui partidului că nu e bine să se asocieze cu un om care utilizează minciuna şi discreditarea pentru a-şi face un nume, nu cred că e cea mai bună alegere", a completat Lupescu.
Ionuţ Lupescu l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că l-a protejat pe Daniel Florea. "Domnul Florea este un protejat al lui Dumitru Dragomir, el l-a propus la conducerea CAF. Se laudă constant că are relaţii cu oamenii din prima scenă a politicii româneşti. Nu o să-i permit să se folosească de federaţie pentru campanii în interes personal. Liga e apolitică, dar e condusă de un politician şi e destul scandal. Am zis că e protejatul lui pentru că Dumitru Dragomir a fost propus de el. Eu i-am zis preşedintelui că e finul meu, dar el mi-a spus că nu are probleme cu gradele de rudenie", a subliniat oficialul federaţiei, acesta adăugând că nu a influenţat niciodată comisiile.
Lupescu i-a învinuit pe Dragomir şi Florea că s-au întâlnit de mai multe ori la hotelul preşedintelui LPF. "Din ce am văzut, multe lucruri s-au făcut la Dumitru Dragomir la hotel şi e destul de grav. Mi se pare amuzant că omul care l-a numit pe Florea (n.r. - Dragomir) anchetează cazul, după care spune că Mircea Sandu nu e implicat, ci Lupescu şi Prunea, iar declaraţiile lui Florea sunt că Mircea Sandu şi Lupescu sunt implicaţi. Dumitru Dragomir are războiul lui cu mine şi Prunea. Nu-i convine că încercăm să facem altceva decât s-a făcut până acum", a completat Lupescu.
Oficialul FRF a precizat că Daniel Florea a propus Comitetului Executiv al FRF ca unul dintre judecătorii CAF, Marian Lucu, să fie exlcus deoarece a votat pentru menţinerea deciziilor dictate de Comisiile de Disciplină şi Apel. "Nu am ştiut până nu s-a dat decizia CAF că el a fost ales de Steaua şi în calitatea de membru al federaţiei ar fi trebuit să întrebe federaţia pe cine alege în acest caz pentru că era implicată. El a făcut completul de judecată. Singurul care a făcut notă distinctă în acest caz a fost Marian Lucu, iar Florea a propus în ultimul Comitet Executiv ca el să fie schimbat şi deci e normal să am deja dubii. L-am sunat pe Daniel Florea în ziua în care a judecat cazul pentru a-i face un bine Stelei pe plan internaţional. L-am întrebat «Se poate să amâni cauza pentru vreo două săptămâni?», pentru că la UEFA se omologau competiţiile. Mi-a spus că deja i-a citat pe cei de la Steaua şi dacă vreau, să vorbesc cu Argăseală dacă doresc aşa ceva. Apoi seara l-am sunat ca să motiveze decizia. Mi-a spus că e mai bine pentru amândoi. L-am întrebat de ce s-a întors cu decizia: «Când v-aţi consultat chiar tu ai sugerat decizia care s-a dat şi pe fond şi pe apel. De ce ai dat invers?» , iar el a zis că celelalte comisii au făcut greşeli. Mi-am dat seama că e ceva necurat şi am întrerupt relaţiile cu el. Pe 3 iulie, Florea a zis că nu a fost influenţat, iar acum că a fost. Când a minţit şi când a spus adevărul?", a spus Lupescu, care a menţionat că regretă că l-a cununat pe Florea.
Directorul general al FRF a declarat că înaintea returului ediţiei trecute de campionat i-a convocat pe preşedininţii Comisiilor de Disciplină, Apel şi CAF pentru a respecta regulamentele. "Înainte de începutul returului ediţiei trecute de campionat, i-am convocat pe preşedinţii Comisiilor de Disciplină, Apel şi CAF şi le-am spus să aplice unitar şi să interpreteze în acelaşi mod probele. În cazurile foarte grele le-am spus să se consulte şi să aplice regulamentele unitar pentru că toate se sparg în capul meu şi al lui Mircea Sandu", a conchis Lupescu.
Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion.
După hotărârea CAF, Gigi Becali l-a acuzat pe Mircea Sandu că a stat la baza "regiei" prin care Steaua a fost depunctată pentru a fi exclusă din Liga Campionilor şi că acesta "comandă" comisiile. Preşedintele FRF a cerut înfiinţarea unei comisii care să ancheteze eventuala sa implicare în deciziile în cazul valizei cu bani.
Preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a declarat, duminică, membrilor comisiei care anchetează implicarea lui Mircea Sandu în deciziile luate în acest caz că şeful FRF i-a cerut să păstreze hotărârea de depunctare a Stelei în cazul valizei cu bani de la Cluj, dar să găsească o cale pentru a-i ridica finanţatorului stelist Gigi Becali interdicţia de a intra pe stadioane. De asemnea, Florea îi mai acuză de presiuni în acest caz pe naşul său, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi pe directorul Departamentului Relaţii Internaţionale, Florin Prunea. În replică, şeful FRF spune că declaraţiile lui Florea sunt o "minciună grosolană" şi îl acuză pe preşedintele CAF că foloseşte manevre de discreditare.
În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.
DNA a anunţat ulterior că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.