Votul dat de Parlament pentru prelungirea mandatului conducerii Curţii de Conturi a fost unul valabil, astfel încât aceasta rămâne în funcţie până la 30 septembrie, nefiind necesară o sesiune extraordinară pe această temă, au decis, miercuri, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.
Decizia a fost luată cu 15 voturi "pentru", patru "împotrivă" aparţinând PDL şi o abţinere, cea a lui Lucian Bolcaş (PRM).
Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit în şedinţă comună, în urmă cu o săptămână, pe ordinea de zi fiind, printre altele, prelungirea, până la 30 septembrie, a mandatului membrilor Curţii de Conturi.
Şedinţa a fost suspendată după ce, în urma votului nominal pentru prelungirea mandatului membrilor Curţii de Conturi, s-a constatat că nu s-a întrunit cvorumul de şedinţă necesar pentru validarea votului.
Secretarul Senatului, Gavrilă Vasilescu, a declarat că, în urma celui de-al doilea apel nominal, însoţit şi de votul nominal privind prelungirea mandatului membrilor Curţii de Conturi, doar 60 de senatori şi-au exprimat opţiunea de vot, în timp ce 15 senatori au părăsit sala de plen. "Cvorumul pentru Senat este de 67 de parlamentari, deci nu a existat cvorum", a concluzionat Gavrilă Vasilescu.
Secretarul Camerei Deputaţilor Gelil Eserghep a anunţat, la rândul său, că, dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor, 157 au fost prezenţi, iar 172, absenţi. Dintre aceştia, 114 deputaţi au votat "pentru", iar 21 au votat "împotrivă", înregistrându-se şi 21 abţineri, precum şi "un deputat care nu a votat". "Concluzia, nu e cvorum", a spus şi secretarul Camerei Deputaţilor.
Preşedintele de şedinţă, deputatul PRM Lucian Bolcaş, a precizat că, în condiţiile în care doar 217 parlamentari şi-au exprimat votul, şedinţa comună se află în afara cvorumului de lucru, fiind necesară prezenţa a 231 de parlamentari.
În urma suspendării şedinţei, votul privind prelungirea "la limita legii" a mandatului membrilor Curţii de Conturi a fost anulat, în condiţiile în care mandatul acestora s-a încheiat pe 31 mai.