Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat, luni, că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu care a avut o dispută în timpul Adunării Generale, este obişnuit să facă circ şi că acesta încearcă să încalce regulamentele, pe care nu le citeşte.
"El e obişnuit să facă circul ca la Ligă, dar trebuie să înţeleagă că aici e FRF, se judecă altfel. Încearcă încă o dată să încalce regulamentele şi nu le citeşte, dar cred că s-a văzut faptul că absolut toate lucrurile au acoperire regulamentară. Aici lucrăm în spiritul legii, dar probabil e greu pentru el să se obişnuiască. De ce să mă deranjeze? Dacă erau acuze de la Beckenbauer sau Platini, mă deranjau, dar aşa, nu. Dacă are ceva personal cu mine? Probabil, nu ştiu, întrebaţi-l pe el. N-am vrut niciodată să fac delegările, acum văd că vin oameni din Liga I şi îmi spun să le fac în continuare. Pentru mine e o muncă în plus, am destulă muncă pe cap, dar e ceva uşor să faci delegările, atâta timp timp cât nu ai parti-pris-uri cu nimeni, n-ai afaceri cu nimeni. Nu e complicat", a spus Lupescu.
Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-au atacat reciproc în timpul Adunării Generale a FRF ce a avut loc, luni, la Casa Fotbalului. Dragomir a acuzat faptul că nu era normal ca Lupescu să facă delegările, solicitând totodată şi obţinând, prin vot, introducerea unui amendament prin care directorul general poate încheia contracte cu colectivul tehnic doar după ce în prealabil a primit aprobarea Comitetului Executiv pentru o anumită sumă maximă.
Directorul general al FRF a menţionat că important este să se găsească persoana potrivită care să facă de acum înainte delegările. "Nu ne-am gândit deocamdată, acum mă gândesc la Euro. Gică Popescu? Trebuie să fie membru în FRF. Anul trecut i-am făcut o ofertă de a veni ca observator de arbitri, mi-a spus că are foarte mult de lucru. Preşedintele LPF face multe declaraţii din burtă, neavând acoperire regulamentară, probabil că e obişnuit cum se face la Ligă", a comentat el.
Lupescu nu crede că va exista un boicot al cluburilor dacă Steaua nu va fi retrogradată în urma scandalului banilor de la Cluj. "Sper ca DNA să ne ofere informaţii în acest caz, vom sesiza şi noi Comisia de Disciplină, regulamentul e foarte clar. Pe regulamentul disciplinar nu se poate ca Steaua să fie retrogradată. Faptul că persoanele găsite vinovate vor fi suspendate doi ani, că există o depunctare, este destul de grav. În fiecare an mai găsim câte o bubă. N-am încredere în ce a fost atunci acel moment zero. În Italia a fost alt caz, meciuri trucate, arbitri corupţi, a fost un caz mai amplu. Noi cerem de la DNA absolut tot ce ne pot da în legătură cu fotbalul, dacă vă amintiţi, am cerut de multă vreme implicarea autorităţilor statului, sunt singurii care au aparatura specifică, nu putem fi noi poliţaii, noi judecăm doar pe plan sportiv. Comitetul Executiv nu este organ jurisdicţional", a spus Lupescu.
La 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană. Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, vineri, că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie. Incidentul a fost pus în discuţie, vineri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv ce a avut loc la Piatra Neamţ. Mircea Sandu a declarat atunci că începând cu data de 1 iunie, cluburile ai căror oficiali vor fi implicaţi în tentative de corupţie vor fi retrogradate. El a explicat, însă, că sub incidenţa noului regulament vor intra doar eventualele cazuri de corupţie produse după data de 1 iunie 2008, cele anterioare urmând să fie judecate pe baza regulamentului în vigoare la data comiterii faptelor.