Senatul a adoptat, marţi, mai multe ordonanţe ale Guvernului privind creşterile salariale acordate principalelor categorii de personal din sectorul bugetar, majorările fiind, în medie, de 5% începând cu 1 aprilie şi 5% începând cu 1 octombrie.
Senatorii au adoptat nouă ordonanţe ale Guvernului, prin care se majorează salariile principalelor categorii din sectorul bugetar, majorarea urmând, în general, să se efectueze în două etape, una începând cu 1 aprilie şi una începând cu 1 octombrie.
Senatul şi-a însuşit, la Ordonanţa privind creşterile salariale aplicabile judecătorilor şi procurilor un amendament formulat de Comisia de muncă şi protecţie socială, care a eliminat articolul din ordonanţă referitor la creşterea cu câte 2%, în două etape.
Prin eliminarea articolului respectiv, Senatul a eliminat majorarea salarială pentru magistraţi, acceptând motivarea Comisiei de muncă şi protecţie socială, care argumenta că diferenţa dintre salariile magistraţilor şi cele ale altor categorii de personal bugetar este deja semnificativă.
Cu această excepţie a salariilor magistraţilor, senatorii au adoptat celelalte ordonanţe prin care Guvernul acorda măriri salariale în sectorul bugetar.
Salariile personalului contractual din sitemul sanitar-veterinar se vor majora cu 4.5% începând cu 1 aprilie, faţă de nivelul înregistrat la 31 martie, şi cu 5.5% începând cu 1 octombrie, faţă de cel din luna septembrie.
Pentru personalul contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar se va aplica o majorare de 6% începând cu 1 aprilie şi una de 5% începând cu 1 octombrie.
Personalul din învăţământ va beneficia de două etape de majorări salariale: 6% începând cu 1 aprilie şi 6% începând cu 1 octombrie.
Personalul auxiliar din cadrul instanţelor judecătoreşti va beneficia de o majorare de 4% începând cu 1 aprilie şi de 4.5% începând cu 1 octombrie.