Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii rutieri discută cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor eliminarea rovinietei

Luni, 31 Martie 2008 (13:44:57)

Transportatorii rutieri se întâlnesc, marţi, cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor pentru a discuta pe tema eliminării rovinietei, solicitare cu care Ministerul Transporturilor este de acord, a declarat preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.
  Ministerul Transporturilor aprobă eliminarea rovinietei, dacă taxa auto poate fi colectată din preţul carburantului, şi îi va susţine pe transportatori în acest demers la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, Augustin Hagiu.

Ultima dată, transportatorii s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Transportatorilor pe 13 martie, când au amânat semnarea unui protocol pentru rezolvarea problemelor lor, ameninţând că dacă nu vor ajunge la un acord, vor recurge la proteste.

La finalul întâlnirii de la jumătatea lunii martie, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a spus că transportatorii au avut solicitări legate de modificarea legislaţiei, de organizarea activităţii rutiere, dar şi cerinţe pertinente pe care le-a acceptat.

"Unele solicitări ale operatorilor de transport rutier nu sunt rezonabile. De exemplu, nu poţi să ceri o infrastructură mai bună, dar să vrei eliminarea finanţării, cum este rovinieta", explica atunci Orban.

Punctele pe care ministrul le consideră rezonabile în lista de solicitări a transportatorilor sunt cele referitoare la înfiinţarea unui sistem unic de control pentru toţi operatorii, a unui sistem de autorizare a personalului şi a accesul la toate documentele din acest domeniu.

"La întâlnirea de săptămâna viitoare, când vom semna protocolul, vor fi şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, pentru că unele solicitări ale transportatorilor presupun acest lucru, cum este, de exemplu, cerinţa de a asigura prin lege finanţarea infrastructurii printr-un procent din accizele pe carburanţi", a precizat Orban.

Hagiu declara la finalul întâlniri din martie că transportatorii nu ştiu dacă Ministerul Transporturilor va semna acest protocol.

"Dacă da, înseamnă că vom avea o etapă productivă în continuare, dacă nu, vom reveni asupra protestelor deja anunţate", preciza Hagiu.

Transportatorii rutieri ameninţau cu declanşarea, la jumătatea lunii martie, a unui protest la nivel naţional.

Protocolul care ar trebui semnat conţine 11 revendicări, printre care eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

De asemenea, transportatorii mai solicită simplificarea procedurilor de înmatriculare, numirea în consiliile de administraţie ale organismelor subordonate Ministerului Transporturilor a reprezentanţilor asociaţiilor patronale din transporturi, înfiinţarea unui organism unic de control şi actualizarea distanţelor tarifare în raport cu noua reţea rutieră.

Hagiu a afirmat că fondurile utilizate pentru construcţia drumurilor se întorc prin firmele de construcţii în "buzunarul guvernanţilor", deoarece lucrările sunt prost făcute şi nimeni nu intervine pentru a le repara.

"La nici două săptămâni după finalizarea lucrărilor, pe DN 1A au apărut denivelări. Cei din minister au spus că vor interveni rapid, dar nu au făcut nimic. Interesul a fost să se plimbe nişte bani, care se vor regăsi în campania electorală", a spus Hagiu.

Referitor la cererea preşedintelui Traian Băsescu de a anula prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, Hagiu a declarat că este un "politicianism ieftin", care sprijină campania electorală.

"Este politicianism ieftin, însă este prea târziu. Nu trebuie să aştepţi un an şi jumătate de frământări, timp în care taxa s-a încasat, pentru a o anula", a arătat preşedintele federeraţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii rutieri discută cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor eliminarea rovinietei.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii rutieri discută cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor eliminarea rovinietei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei