Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: UE poate folosi România pentru consolidarea poziţiei pe piaţa mondială a alimentelor

Luni, 31 Martie 2008 (18:17:35)

Uniunea Europeană (UE) poate folosi potenţialul agricol al României pentru a-şi majora ponderea deţinută pe piaţa mondială a produselor agroalimentare, în contextul actual al creşterii cererii de alimente la nivel mondial, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.
  "Există această oportunitate neconjuncturală a creşterii cererii de produse alimentare la nivel mondial, iar România poate contribui la creşterea rolului pe care UE îl va juca pe piaţa produselor agroalimentare mondiale, în acest context", a afirmat Cioloş la Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European.

El a adăugat că România aşteaptă de la UE un cadru de politici agricole care să permită fermierilor să se dezvolte în acest context mondial.

"Agricultorii din România aşteaptă de la UE un cadru de politici agricole care să le permită să-şi continue şi să-şi dezvolte activităţile folosind oportunităţile pieţei mondiale", a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, România este una dintre ţările agricole importante din UE.

"Credem că aderarea este o oportunitate pentru România, dar şi pentru agricultura europeană, pentru că România vine în UE cu peste 14 milioane de hectare de teren agricol, cu un potenţial de creştere a productivităţii (…) Sigur, suntem în proces de restructurare, dar tocmai pentru a creşte acest potenţial", a continuat ministrul Agriculturii.

Cioloş a vorbit, luni, în plenul Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European şi va participa, luni seară, la deschiderea unei expoziţii cu degustare de vinuri şi produse alimentare româneşti, în holul PE.

Expoziţia este organizată de patronatele din industria cărnii şi a vinului, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, în perioada 31 martie-3 aprilie, pentru promovarea vinurilor şi produselor alimentare româneşti în rândul europarlamentarilor.

Săptămâna trecută, Cioloş a arătat, la o dezbatere pe tema reformei bugetului UE, că pentru România este importantă menţinerea bugetului pentru agricultură cel puţin la nivelul actual după 2013, în contextul în care sectorul agricol din România este într-un proces de restructurare şi are nevoie de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: UE poate folosi România pentru consolidarea poziţiei pe piaţa mondială a alimentelor.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: UE poate folosi România pentru consolidarea poziţiei pe piaţa mondială a alimentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei