Parlamentarii europeni vor avea posibilitatea, în perioada 31 martie - 2 aprilie, să deguste câteva din cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale româneşti.
"Brânza de burduf, toba, slăninuţa afumată, ghiudemul vor fi timp de trei zile gustarea preferată a europarlamentarilor. Degustările sunt parte a evenimentului «AgRO-România. Tradiţii şi recunoaştere», iniţiat de europarlamentarul român Constantin Dumitriu (PPE-DE, PDL), membru al Comisiei de Agricultură a Parlamentului European", se arată într-un comunicat al europarlamentarului român, remis duminică agenţiei MEDIAFAX.
Conform sursei citate, la deschiderea oficială a evenimentului, luni seară, vor participa Joseph Daul, preşedintele grupului PPE-DE din Parlamentul European, Leonard Orban, comisar european pentru Multilingvism, Dacian Cioloş, ministrul român al Agriculturii, şi membrii Comisiei de Agricultură din Parlamentului European.
"AgRO-România. Tradiţii şi recunoaştere" se va desfăşura în holul Parlamentului European, la Bruxelles. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Patronatul Naţional al Viei şi Vinului şi Asociaţia Română a Cărnii.