Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu crede că finanţatorul stelist Gigi Becali dă bani arbitrilor pentru ca echipa sa să fie avantajată, deşi acesta a recunoscut că a folosit, în trecut, astfel de practici.
Preşedintele CCA spune că îi cunoaşte foarte bine pe arbitrii din lotul A şi crede că aceştia nu ar accepta să ajute Steaua, dar precizează că va discuta cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, despre declaraţiile lui Gigi Becali. "Cunoscând actualul lot de arbitri, nu cred că Becali dă bani şi nu cred că arbitrii primesc bani de la el. O să discut cu preşedintele federaţiei acest aspect legat de declaraţiile lui Becali şi vom vedea ce putem face, dar e posibil ca el mâine să spună că a fost un alt meci. Eu rămân la părerea că Steaua nu are nevoie de arbitri. Acum joacă altceva", a spus Constantin.
Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni Fanatik, că în urmă cu 7 ani, la un meci cu FC Braşov a dat bani unui arbitru pentru ca echipa sa să fie ajutată. "Am dat o dată la un arbitru, când am intrat în fotbal, ca să fiu arbitrat corect, 10 mii. Nu vă spun cine că şi aşa astăzi mi-a venit hârtie cu neînceperea urmăririi penale. Când am fost la Braşov ne-a furat de ne-a rupt. Şi l-am întrebat pe ăla care a fost intermediarul şi a spus că i-au dat ăia mai mult. Şi i-am dat telefon şi i-am cerut banii înapoi. Tot aşa, acum 7-8 ani, i-am dat la un jucător ca să nu-şi apere şansele corect. Că nu are ce să-mi facă mie DNA-ul pentru că mi-a venit astăzi neîncepere urmăririi penale. Doar nu o să înceapă acum o altă anchetă. Că pot să spun că am glumit dacă e, dar v-am promis că vă spun nişte lucruri reale. Mă, şi a dat ăla un şut de la 40 de metri, a dat o ghiulea. Jucam cu Astra Ploieşti, a dat gol . Şi atunci am zis în viaţa mea nu mai îmi trebuie arbitru, eu joc corect", a spus Becali.
Gheorghe Constantin nu se simte depăşit de situaţia creată în arbitraj, considerând chiar că selecţia făcută la nivelul lotului A este cea mai bună în proporţie de 90 la sută. "Nu mă simt depăşit de situaţie. De ce să mă simt depăşit, că nu am delegările arbitrilor? A fost o decizie a Comitetului Executiv care trebuie respectată. Eu cred că lipsa experienţei este cauza multor greşeli. Tuturor li s-a dat şanse egale, dar în cazul în care greşelile se vor repeta, înseamnă că atunci suntem depăşiţi de situaţie. Noi ne asumăm responsabilitatea alegerii corpului de arbitri şi cred că în proporţie de 90 la sută selecţia pe care am făcut-o este cea mai bună. Trebuie să mergem mai departe cu cei pe care îi avem. Dacă am avea alţii mai buni, am merge cu ei. Unii dintre ei trebuie să se trezească la realitate. Oricum nu cred că sunt interese. Oriunde în lume se fac greşeli", a mai spus Constantin.
"Nu îmi convine situaţia greşelilor de arbitraj din ultimele meciuri. Mi-aş dori mai puţine greşeli", a declarat Constantin, când a fost întrebat dacă greşelile de arbitraj din ultimele etape s-a înmulţit conforma statisticilor pe care le deţine.
Oficialul CCA a pus greşelile centralului Ionel Ivan, din partida Steaua-Unirea Urziceni, scor 1-0, pe seama lipsei de experienţă: "Alta este atitudinea lui Ivan dacă îl punem să arbitreze un meci de B sau C. La prima divizie nu ştiu ce se întâmplă. Unii dintre ei nu sunt copţi încă".
Constantin a admis că greşeala lui Iavan, care nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru Unirea Urziceni la un henţ al lui Golanski, este evidentă, şi a exclus posibilitatea ca arbitrul să nu vadă bine, întrucât a efectuat controlul medical periodic. "Din şase în şase luni, ei îşi fac examene medicale, ca şi jucătorii de fotbal, pe care le aduc la comisie. Că vede bine sau nu vede, asta e problema medicului care i-a dat hârtia respectivă", a precizat şeful CCA.