Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu nu are dreptul, sub nicio formă, să vorbească despre moralitate în politică, referindu-se la acuzaţiile şefului starului, care a susţinut că oamenii politici încearcă să controleze procurorii.
"Întâi să spună care e averea lui, câţi bani a făcut înainte de decembrie 1989, câţi bani are acum, câte vile are, câte vile şi limuzine au copiii lui", a subliniat Corneliu Vadim Tudor.
Potrivit liderului PRM, şeful statului nu trebuie să vorbească la modul general, pentru că din clasa politică fac parte şi zecile de senatori şi deputaţi ai PRM, care au blocat "exact legile care favorizau mafia PD, PNL, a UDMR, PSD". Senatorul a dat ca exemplu legea de privatizare a Petrom, invalidată la Senat prin contribuţia PRM.
Vadim Tudor i-a cerut lui Băsescu să spună un singur om din PRM care a adoptat o lege în folosul său sau al unui grup de interese. "Nu există aşa ceva. Aveam câţiva de genul ăsta şi i-am dat afară", a spus senatorul.
Liderul PRM a susţinut că Traian Băsescu se referă la propria persoană atunci când face aceste afirmaţii. "Are un spirit autocritic admirabil Traian Băsescu, îl felicit", a spus el.
Vadim Tudor l-a sfătuit pe preşedinte "să nu se lege la cap fără să-l doară, să nu vorbească de funie în casa spânzuratului", sau, dacă vorbeşte, să facă "precizări clare, delimitate" şi să arate că există o excepţie, PRM.
"Dacă ştie corupţi la noi sau oameni amestecaţi în afaceri ilegale să îmi spună, să îmi dea dovezi şi îi dau eu afară, că nu am nevoie de hoţi la uşa mea", a subliniat liderul PRM.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu a existat în nicio perioadă ca în 2007 o cadenţă atât de mare a acţiunilor politice împotriva jutiţiei în general şi a procurorilor în special, menţionând că există încă mentalitatea politicienilor că procurorul trebuie controlat. El a spus, la bilanţul Ministerului Public, că, în 2007, clasa politică a devenit "furioasă" că nu a mai putut să controleze justiţia şi atunci şi-a făcut legi pentru a se proteja în faţa acţiunilor procurorilor.
"Iată că procurorii nu au avut de luptat numai cu infractorii, ei au avut de luptat cu clasa politică, care nu poate accepta scoaterea de sub control a procurorilor", a declarat şeful statului.