Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, că a vorbit deja cu doi avocaţi care o vor apăra în procesul pe care urmează să-l inteneteze, săptămâna viitoare, preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta a respins numirea sa la Ministerul Justiţiei.
Norica Nicolai s-a aflat, sâmbătă seara, în municipiul Hunedoara pentru lansarea candidatului liberal la alegerile locale, unde a declarat că deciziile luate de Traian Băsescu împotriva ei nu reprezintă decât o "formulă de totalitarism", iar acest gest poate crea precedente periculoase, transmite corespondentul MEDIAFAX
"Il voi da în judecată, pentru că, din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut el nu este decât o formulă de totalitarism. Nimeni nu are dreptul să eticheteze pe cineva. Dacă Traian Băsescu a pus o etichetă pe mine, mâine poate veni oricine şi poate refuza accesul cuiva într-o funcţie publică, spunându-i că nu merită, că este imoral, că e incompetent", a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai..
Potrivit sursei citate, prin tot ceea ce a făcut în ultimele două luni, Traian Băsescu a arătat "că se consideră mai presus de lege".
"Este un om (Traian Băsescu - n.r.) care nu respectă nimic. Nici măcar pe sine, iar bătălia mea cu Traian Băsescu va continua", a mai spus vicepreşedintele PNL.
Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că se va adresa instanţei judecătoreşti împotriva preşedintelui Băsescu, care prin afirmaţiile privind motivarea respingerii numirii sale la MJ i-a încălcat dreptul constituţional fundamental de a accede într-o funcţie publică.
"Am examinat cu atenţie motivarea de astăzi (vineri - n.r.) a Curţii Constituţionale şi am de făcut următoarele observaţii, care privesc punerea în pericol a ordinii constituţionale în România: Curtea Constituţională a depăşit limitele Constituţiei prin comparaţie cu Decizia 356/2007 în cazul Cioroianu. Curtea Constituţională a dat posibilitatea preşedintelui să refuze un ministru şi pentru alte motive decât cele legale, introducând posibilitatea subiectivă a preşedintelui de a refuza un ministru", a declarat Norica Nicolai.
Ea a adăugat că, utilizând analogia cu posibilitatea preşedintelui de a cere reexaminarea legilor şi în cazul său, Curtea Constituţională "a creat o situaţie juridică sui-generis", întrucât situaţia sa nu este echivalentă cu aceea a unei legi.