Declararea recursului de către Parchet faţă de decizia de eliberare a ofiţerului de poliţie judiciară Cristian Cioacă impune menţinerea în arest a acuzatului până la o soluţie faţă de contestaţia procurorilor.
Potrivit legii, Ministerul Public are termen 24 de ore să declare recurs de la momentul comunicării deciziei.
Practica procurorilor a relevat faptul că recursul este declarat în cadrul acestui termen, după ce iau act de motivele care au stat la baza deciziei instanţei.
Astfel, în eventualitatea că Parchetul va declara recurs miercuri, Cioacă rămâne arestat până la judecarea căii de atac.
În momentul primirii recursului, instanţa supremă va stabili un termen de judecată cât mai repede, după ce va primi, în maxim 24 de ore, dosarul de urmărire penală trimis la Braşov. Apoi, instanţa supremă are termen două zile de stabilire a şedinţei de judecată a recursului Parchetului, conform procedurii.
Curtea de Apel Braşov a admis, marţi, cererea de eliberare sub control judiciar a poliţistului Cristian Cioacă în dosarul privind violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu.
Eliberarea sub control judiciar presupune obligarea poliţistului Cristian Cioacă de a se prezinta de câte ori este chemat, atât la Poliţie, cât şi în faţa instanţei, el neavând voie să părăsească ţara şi nici să contacteze direct sau indirect familiile Breazu şi Niţu (n.r. - ceilalţi doi acuzaţi din dosar). De asemenea, poliţistul va fi supravegheat în perioada eliberării sub control judiciar.
Decizia de marţi a Curţii de Apel Braşov poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul nedeclarând încă recurs.