Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii IMM-urilor propun scăderea coeficienţilor minimi de ierarhizare a salariilor

Vineri, 14 Decembrie 2007 (13:15:18)


Consiliul Naţional pentru IMM-uri propune reducerea coeficienţilor minimi de ierarhizare, în funcţie de care sunt stabilite salariile, indicatori incluşi în Contractul Colectiv de Muncă, susţinând că altfel multe firme vor da faliment sau vor fi obligate să concedieze angajaţii cu studii superioare.
  "Dacă nu se negociază aceşti coeficienţi, la jumătatea anului viitor, odată cu renegocierea salariului minim, atunci multe firme fie vor da faliment, fie vor fi nevoite să disponibilizeze salariaţii cu studii superioare. Fiecare firmă ar trebui să-şi plătească salariaţii în funcţie de performanţă şi de productivitatea muncii", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

Coeficientul de ierarhizare 1 se aplică angajaţilor necalificaţi, remuneraţi cu salariul minim pe economie. Indicatorul 1,2 revine salariaţilor cu studii medii, 1,5 - personalului cu studii postliceale, 2 - angajaţilor cu studii superioare. Astfel, pentru angajaţii cu studii superioare angajatorii sunt obligaţi să plătească de două ori salariul minim pe economie.

Nicolescu a precizat că negocierea acestor coeficienţi ar fi necesară mai ales în cazul în care de la jumătatea anului 2008 va fi aprobat un salariu minim de 540 de lei.

"Sunt domenii cu un nivel foarte scăzut de productivitate, unde aplicarea acestor indicatori ar duce la falimentarea firmelor", a spus preşedintele CNIPMMR.

Guvernul a aprobat, în această săptămână, majorarea salariului minim pe economie, la 500 de lei în primul semestru al anului viitor şi la 540 de lei în a doua jumătate a anului, în urma negocierilor cu sindicatele. Salariul minim va creşte la 540 de lei dacă indicatorii economici vor fi cei prevăzuţi de Comisia Naţională de Prognoză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii IMM-urilor propun scăderea coeficienţilor minimi de ierarhizare a salariilor.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii IMM-urilor propun scăderea coeficienţilor minimi de ierarhizare a salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte