Legumele proaspete pentru consum trebuie vândute în ambalaje pe care să fie inscripţionate originea produsului, numele firmei care a ambalat marfa, soiul, cantitatea şi grupa de calitate, alimentele etichetate deja putând fi comercializate până la epuizarea stocurilor, dar nu mai mult de 180 zile.
Noile reguli au fost aprobate, miercuri, de Guvern printr-un set de hotărâri care stabilesc modul de aplicare a Legii 312/2003 privind producerea şi valorificarea legumelor.
În cazul comerţului cu amănuntul, atunci când produsele sunt ambalate, informaţiile specifice conform standardelor de comercializare trebuie să fie inscripţionate lizibil, direct pe ambalaj sau pe etichetă.
Produsele alimentare tratate cu radiaţii ionizate trebuie să poarte inscripţionarea "iradiate" sau "tratate cu radiaţii ionizate".
Producătorii şi comercianţii de răsaduri vor fi autorizaţi de către Ministerul Agriculturii.
(13 dec 2007, 12:54:19
Legea a fost votata fara a fi gindita. Ca la romani. Ca la noi la nimeni!