Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul general a înregistrat după 11 luni un deficit de circa 1% din PIB

Miercuri, 5 Decembrie 2007 (20:29:45)

Bugetul general consolidat a înregistrat, la finele perioadei ianuarie - noiembrie, un deficit de circa 1% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit unor surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), după ce la zece luni era pe excedent, de 0,12% din PIB.
  La sfârşitul perioadei ianuarie -octombrie, excedentul bugetar a însumat 450 milioane de lei, rezultat din venituri de 105,815 miliarde de lei şi cheltuieli de 105,365 miliarde de lei.

Veniturile colectate la cele patru mari componente ale bugetului general consolidat au însumat, după primele 11 luni, 105,42 miliarde de lei, în urcare cu 21,05% faţă de perioada similară din 2006, conform datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Pe total buget general consolidat administrat de ANAF gradul de realizare a prevederilor bugetare a fost de 96%, se arată într-un comunicat al ANAF.

Veniturile raportate după 11 luni reprezintă 26,98% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an de Comisia Naţională de Prognoză (CNP), de 389,8 miliarde lei. Ponderea încasărilor depăşeşte cu 1,54% nivelul din aceeaşi perioadă a anului precedent, de 25,44% din PIB.

Creşteri de venituri au fost consemnate atât în cazul bugetului de stat şi a bugetului fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, cât şi pentru bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Sumele încasate la bugetul de stat au depăşit cu 19,51% realizările din intervalul ianuarie-noiembrie de anul trecut, situându-se la 68,1 miliarde de lei, cele mai consistente creşteri fiind raportate în cazul impozitului pe venit şi salarii, de 45,55%. Veniturile colectate la bugetul de stat au fost sub nivelul programat, de 74,66 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte încasările din TVA, s-a înregistrat un avans de 10,5%, la 27,69 miliarde de lei.

Accizele au adus la buget 11,42 miliarde de lei, cu 19% mai sus faţă de încasările din primele 11 luni din 2006.

Sumele colectate din taxe vamale s-au înjumătăţit, ajungând la 802,72 milioane de lei, principala cauza fiind eliminarea taxării în relaţia cu statele membre UE.

În cazul bugetului fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate a fost raportată o majorare a veniturilor de 22,74%, la 11,62 miliarde de lei, comparabilă cu dinamica încasărilor bugetului asigurărilor sociale de stat, care a au atins 22,27 miliarde de lei.

Bugetul asigurărilor pentru şomaj a avut, la finele lunii noiembrie, un nivel al încasărilor de 2,28 miliardede lei, cu 12,09% peste valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

La a treia rectificare bugetară din acest an, aprobată în 19 noiembrie, Guvernul a redus plafonul de deficit bugetar la 2,4% din PIB. Comisia Europeană a avertizat, însă, că deficitul va fi de 3,2% din PIB la sfârşitul anului, conform metodologiei europene, dacă nu vor fi luate măsuri pentru controlul strict al cheltuielilor.

Pentru 2008, deficitul bugetului consolidat a fost stabilit la 2,7% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul general a înregistrat după 11 luni un deficit de circa 1% din PIB.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul general a înregistrat după 11 luni un deficit de circa 1% din PIB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte