Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că printre beneficiarii tuturor proiectelor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) se regăsesc, probabil, "2-3 demnitari,2-3 jurnalişti", însă este important "să nu se sară calul şi să nu fie o exagerare".
Întrebat, marţi, la Galaţi, dacă i se pare normal ca înalţi demnitari să beneficieze de vile ANL construite prin credit ipotecar, Borbely a răspuns că pe asftel de liste se vor regăsi întotdeauna miniştri sau ziarişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Probabil întotdeauna când sunt asemenea liste, de exemplu din 185 de clienţi (în cartierul Brâncuşi din Bucureşti, n.r.), probabil vor fi totdeauna doi-trei demnitari, doi-trei jurnalişti. Sunt şi jurnalişti pe acestă listă şi procurori şi alte categorii de persoane. Esenţial este să nu se sară calul şi să nu fie o exagerare", a spus Borbely.
El a adăugat că nu va începe o anchetă în cazul vilelor ANL din Bucureşti folosite de demnitari sau jurnalişti care, potrivit datelor publicate în presă, nu ar fi respectat toate criteriile de selecţie.
"Nu este sarcina mea să verific aceste criterii, pentru că ANL este o societate responsabilă şi se ocupă cu problema acesta. Din 185 de clienţi din cartierul Brâncuşi au reuşit să găsească vreo cinci sau şase persoane. Consider că are dreptul toată lumea să vină, dacă respecte acele criterii legale. Eu am găsit deja acele contracte în situaţia în care au fost încheiate, este un articol privind confidenţialitatea datelor, pentru că nu sunt bani publici. Toate cheltuielile sunt suportate de clienţi şi bancă şi evident, ANL, care încheie contractele. Este un articol de confidenţialitate, iar ANL ar putea fi dat în judecată", a spus Borbely.
Întrebat dacă terenul şi utilităţile din cartierul Brâncuşi sunt oferite gratuit beneficiarilor, ministrul a negat, spunând că aceste costuri sunt suportate de beneficiar.