Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRM s-a adresat procurorului general în legătură cu "aspecte penale" depistate la europarlamentare

Joi, 29 Noiembrie 2007 (19:28:36)

Partidul România Mare a adresat o sesizare procurorului general Codruţa Kovesi cu privire la o serie de aspecte de natură penală stabilite cu prilejul desfăşurării euroalegerilor, solicitând-i acesteia declanşarea unei anchete penale în vederea identificării autorilor şi răspunderii lor.
 
  PRM susţine că rezultatele alegerilor pentru PE au relevat aspecte "care se circumscriu ilicitului penal" prin aceea că, raportat la repartizarea demografică a etniei maghiare pe cuprinsul ţării, numărul de voturi realizat de UDMR şi candidatul independent Laszlo Tokes dovedeşte că votul nu s-a desfăşurat în limitele sale fixate de normele cadru stabilite în Constituţie sau în Codul Penal.

Partidul România Mare susţine că în 24 de judeţe ale României, UDMR şi Laszlo Tokes au primit, în total, mult mai multe voturi decît numărul etnicilor maghiari identificaţi la recensămîntul din anul 2002, cînd au fost înregistraţi şi copiii. PRM menţionează că în judeţul Argeş sunt, potrivit recensământului, 322 unguri dar UDMR şi Laszlo Tokes au obţinut 702 voturi. De asemenea, în Botoşani, unde potrivit PRM sunt 83 de unguri, UDMR şi Laszlo Tokes au obţinut 1.125 de voturi, în timp ce în Călăraşi au fost obţinute 646 de voturi în condiţiile în care populaţia maghiară este în Călăraşi 97 de persoane. Printre judeţele cu discrepanţe mari între numărul locuitorilor maghiari şi numărul de voturi obţinute de UDMR şi Laszlo Tokes, figurează Dolj cu 297 de unguri şi 980 de voturi, Galaţi cu 259 de unguri şi 1.179 voturi, Neamţ cu 307 unguri şi 1.243 voturi, Suceava cu 368 de unguri şi 1.540 de voturi, Teleorman cu 66 de unguri şi 674 voturi, Vaslui cu 87 de unguri şi 1.167 de voturi şi Vrancea cu 135 de unguri şi 996 de voturi.

"Numărul absurd al celor care au votat reprezentanţii UDMR şi candidatul Laszlo Tokes în judeţe unde nu sînt nici măcar unu la sută maghiari ne trimite la ipoteza că ne aflăm în faţa unui amplu şi fără precedent demers în destabilizarea ordinii constituţionale prin schimbarea anormală a densităţii populaţiei maghiare în zone care nu sînt tradiţional populate de aceştia", precizează PRM într-un comunicat semnat de şeful formaţiunii şi remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

PRM susţine de asemenea că are informaţii potrivit cărora "o serie întreagă de reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai partidelor politice sau persoane cu funcţii diverse s-au implicat în influenţarea modului de alegere a reprezentanţilor României în Parlamentul European prin încălcarea dispoziţiilor articolului102 din Legea 373 din 2004 referitor la promisiuni sau îndemnuri cu privire la vot".

PRM citează relatările vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Radu Comănici, conform cărora în judeţul în care UDMR a obţinut 349 de voturi şi candidatul Laszlo Tökes a obţinut 738 de voturi, deşi la recensămînt nu s-au înregistrat decît 921 de etnici maghiari, "acţiunea de determinare a votului în favoarea acestora, prin mijloace ilicite, a fost coordonată chiar de Consulul Onorific al Republicii Ungare la Constanţa, Francisc Paloşi, care a folosit şi serviciile unei organizaţii nonguvernamentale".

De asemenea, semnalează cazuri în care s-au înregistrat voturi multiple.

Partidul România Mare apreciază că "se impune instrumentarea de urgenţă a unei anchete de anvergură, cu implicarea Serviciilor de Informaţii, în vederea stabilirii adevărului referitor la caracterul mai mult decît dubios al rezultatului votului pentru alegerea reprezentaţilor României în Parlamentul European". PRM solicită de asemenea "anchetarea şi arestarea celor care se fac vinovaţi de fraudarea alegerilor şi de falsificarea gravă a voinţei poporului român", adăugând că în mod evident, "cine a furat alegerile pentru Parlamentul European e capabil să fure şi fondurile comunitare care îi revin României, de peste 32 de miliarde de euro".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM s-a adresat procurorului general în legătură cu "aspecte penale" depistate la europarlamentare.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
PRM s-a adresat procurorului general în legătură cu "aspecte penale" depistate la europarlamentare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei