Drumul Naţional 17, care face legătura între Transilvania şi Moldova şi care se află în proces de reabilitare, nu poate fi închis traficului greu în perioada iernii, în ciuda dificultăţii cu care se circulă în pasul Tihuţa, susţin reprezentanţii secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri.
Şeful Secţiei Bistriţa din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, miercuri, că s-a întâlnit, în cursul acestei zile, cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului Tanczos Barna, căruia i-a prezentat stadiul lucrărilor de pe DN 17, aflat în plin proces de reabilitare.
"Am avut o întrunire cu reprezentanţii firmei din Irsael care lucrează în Pasul Tihuţa, cu care am depistat punctele critice din zonă. Sunt şase poduri şi podeţe pe care se lucrează şi circa patru zone în care se lărgeşte carosabilul. Am stabilit că acele porţiuni de şosea să fie aduse la acelaşi nivel cu carosabilul, ca să nu existe denivelări şi să putem trece iarna fără probleme deosebite. Le-am dat termen până în 1 decembrie să rezolve toate aceste probleme. Nu putem închide drumul fiindcă este cea mai importantă cale de legătură între Transilvania şi nordul Moldovei şi nu există variante de ocolire”, a declarat Slavita, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Într-o conferinţă de presă la Bistriţa, secretarul de stat Tanczos Barna a declarat că, la nivel ministerial, s-ar putea lua în discuţie şi posibilitatea interzicerii traficului greu pe DN 17 în Pasul Tihuţa, pentru evitarea blocajelor.