Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere de înfiinţare a unei comisii internaţionale pentru protecţia Mării Negre

Miercuri, 31 Octombrie 2007 (13:23:09)
"

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Marius Postelnicu, a propus, miercuri, în cadrul unei reuniuni organizate la Mamaia, înfiinţarea unei comisii internaţionale pentru rezolvarea problemelor Mării Negre.

Oficiali români şi reprezentanţi din Bulgaria, Georgia, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina s-au reunit, miercuri, la Mamaia, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre, pentru a dezbate problemele recente cu care se confruntă Marea Neagră.

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române a apreciat că înfiinţarea acestui organism, similar cu cel al Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea, ar trebui să se facă prin acordul politic al statelor şi al Uniunii Europene. Această comisie se va ocupa de toate problemele cu care se confruntă Marea Neagră: monitorizarea constantă a calităţii apei, îmbunătăţirea calităţii mării, identificarea surselor de poluare, celor potenţiale, dar mai ales permanente.

“Scopul nu este doar acela de a crea structuri de decizie, ci de a da naştere unor «laboratoare» care să implice toţi factorii de resort, inclusiv ONG-urile de profil, într-un efort comun de conservare a calităţii Mării Negre şi plajelor”, a declarat Marius Postelnicescu.

Administraţia Naţională Apele Române celebrează Ziua Internaţională a Mării Negre, pentru că, în urmă cu 11 ani, cele şase ţări riverane - Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre împotriva Poluării, document care cuprinde un set de strategii şi politici pentru salvarea şi reabilitarea Mării Negre.

Poluările accidentale din ultimii ani, schimbările climatice bruşte, dar mai ales neglijenţa omului, prin deversarea apelor menajere sau aruncarea peturilor, au accentuat eroziunea costieră sau fenomenul de eutrofizare, de exemplu cantităţile semnificative de alge care se strâng pe mal. Insuficienţa tratări apelor uzate, introducerea de specii exotice, pierderea de habitate şi managementul neadecvat sunt doar câteva exemple ale intruziunii antropice. Studii recente au arătat că Marea Neagră se confruntă cu probleme majore: din cele 26 de specii de peşti care trăiau aici odinioară, nu au mai rămas decât cinci. O mare contribuţie la poluarea mării o au şi cele trei fluvii care se varsă în Marea Neagră – între care şi Dunărea şi care vehiculează circa 60.000 tone de deşeuri industriale pe an.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunere de înfiinţare a unei comisii internaţionale pentru protecţia Mării Negre.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunere de înfiinţare a unei comisii internaţionale pentru protecţia Mării Negre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei