Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Corneliu Vadim Tudor de a introducere a Guvernului, ca parte, în procesul în care liderul PRM l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, după ce acesta i-a retras decoraţia "Steaua României".
La termenul de luni, avocatul Corneliu Vadim Tudor, senatorul PRM Verginia Verdinaş, a solicitat instanţei introducerea în cauză a Guvernului României, respectiv a premierului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de autoritate care a contrasemnat decretul de retragere a Ordinului Naţional "Steaua României".
Procesul va continua în 26 noiembrie.
După intentarea procesului, în 29 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea decretului prin care Preşedinţia a decis retragerea Ordinului Naţional "Steaua României în grad de Cavaler" liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Suspendarea ordinului este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond în privinţa acţiunii în anulare a decretului preşedintelui Traian Băsescu.
La începutul lunii iunie, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor anunţa că îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru" o suită de abuzuri" făcute de acesta prin faptul că i-a retras liderului PRM decoraţia "Steaua României", care îi fusese acordată de fostul şef al statului, Ion Iliescu.
Vadim Tudor a spus că avocaţii săi, în frunte cu Verginia Vedinaş - senator PRM şi profesoară universitară de Drept - au studiat tot setul de documente pornind de la "denunţul calomnios" făcut de Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Radu Filipescu, Mircea Dinescu, Doinea Cornea şi Stelian Tănase, până la faptul că i se impută comportamentul de la şedinţa Parlamentului din 18 decembrie 2006, în care Traian Băsescu a condamnat regimul comunist.
CV Tudor crede că deciziile lui Traian Băsescu sunt lovite de nulitate, pentru că, potrivit Constituţiei şi regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, "manifestările sub cupola Parlamentului beneficiază de imunitate".
Cu o săptămână în urmă de această declaraţie, preşedintele Traian Băsescu semna Decretul privind retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Acesta primise decoraţia printr-un decret emis în 10 decembrie 2004.
Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" i-a cerut, în 15 martie, lui C.V. Tudor ca, în termen de 15 zile, să prezinte scuze celorlalţi deţinători ai ordinului "pentru comportamentul nedemn" care a culminat cu cel din şedinţa Parlamentului în care şeful statului a condamnat comunismul.
La începutul lunii februarie, Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu şi Stelian Tănase - primul Comandor, ultimul Ofiţer, iar ceilalţi trei Cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" au cerut Consiliului să analizeze propunerea de a-i retrage decoraţia lui Corneliu Vadim Tudor.
"