"Liderul judeţean al tinerilor social democraţi, Cătălin Nechifor, îi solicită public ministrului liberal al Educaţiei, Cristian Adomniţei, să facă demersurile nececare pentru ca şcoala generală din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, să poarte numele Ioan Grosaru, adică al suceveanului mort pe frontul din Irak la finele lunii trecute.
Nechifor a declarat că este o datorie a actualului ministru al educaţiei să facă acest gest, arătând că sublocotenentul post mortem Ioan Grosaru este un erou al Sucevei. „Este o datorie pe care domnul Cristian Adomniţei, sucevean în guvernul Tăriceanui II, ar trebui să o ducă la capăt, pentru că nu ştiu cât va mai fi ministru, pentru că se discută de o posibilă remaniere. Ar fi bine să se grăbească, pentru că în această situaţie poate să lase ceva
în urma lui, ceva mult mai important decât au reuşit până în prezent alţi miniştri suceveni în agricultură şi în alte domenii. Ioan Grosaru este un erou al Sucevei şi trebuie să ştim să-i preţuim memoria”, a explicat Nechifor. Tânărul social democrat a precizat că a discutat cu familia lui Ioan Grosaru şi a aflat că acesta a scris o mulţime de poezii, arătând că este de datoria sucevenilor ca acestea să vadă lumina tiparului. Nechifor a spus că a constatat „o asemănare cutremurătoare între ceea ce a trăit Ioan Grosaru şi ceea ce a trăit Nicole Labiş, un erou al Sucevei care este de peste deal, din comuna Mălini”. „Ultima poezie pe care a scris-o Nicoale Labiş chiar înainte de a muri se intitulează „Pasărea cu clonţ de rubin”. Ultima poezie pe care a scris-o Ioan Grosaru se numeşte „Pasărea de ceară”. Sunt două asemănări care mă cutremură şi înclin să cred că aceşti doi eroi ai Sucevei şi-au cunoscut destinul încă de pe când trăiau. Labiş a lăsat în urmă o operă literară bogată, pe care, din păcate, nu a putut să o vadă pusă în tipar atunci când trăia. La fel a făcut şi Ioan Grosaru, care are în spate foarte multă poezie pe care cred că e de datoria noastră să o ducem la lumina tiparului”, a mai spus Nechifor.
"