Cei 59 de copii din grupul vocal „Stejăreii din Cajvana” au adus bucurie și emoție pură pe scena showului televizat „Românii au talent”, aceștia împărtășind prin cântec și dans dragostea și pasiunea lor pentru folclor, pentru tradiții și rădăcini.
Momentul a fost apreciat la unison de cei patru jurați au emisiunii, care au oferit entuziaști patru de „Da” pentru accesul către etapa următoare a competiției.
Apariția lor a fost o sărbătoare a talentului, a speranței și a bucuriei, impresionând nu doar prin măiestrie vocală, armonie și sincronizare, ci și prin vitalitatea și energia cu care au adus mesajul Bucovinei pe scena ”Românii au talent”.
Familia artistică „Stejăreii din Cajvana” este formată din fii ai comunei, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, fiecare dintre ei aducându-și contribuția la momentele pregătite.
„Grupul vocal este un simbol al comunității și al tradițiilor care au fost transmise din generație în generație. Înființat la inițiativa Casandrei Boca, cu scopul de a păstra și de a celebra obiceiurile locale, acest grup a pornit la drum cu o echipă mică, dar plină de entuziasm. Cu timpul, însă, prin efortul și dedicarea fiecărui membru, grupul a căpătat o popularitate uriașă, iar numărul tinerelor talente care s-au alăturat a crescut considerabil.
Astăzi, Casandra Boca, coordonatoarea grupului, nu este doar un profesionist cu studii de specialitate în domeniu, ci și o sursă constantă de inspirație și îndrumare. Cu o dragoste nemărginită pentru muzică, Casandra reușește să insufle copiilor săi nu doar tehnici vocale, ci și o pasiune pură pentru cântec și pentru tradițiile lor culturale”, arată www.protv.ro .
De asemenea, se mai menționează că grupul vocal "Stejăreii" își trage numele de la stejarul multisecular din Cajvana, un simbol al localității, care are peste 800 de ani. Costumele populare purtate de membrii grupului sunt decorate cu frunze de stejar, un omagiu adus acestui copac emblematic.