La Biserica Vama din Muzeul Satului Bucovinean se va oficia, în Duminica Paștelui, în jurul orei 3, slujba de sfințire a coșurilor pascale. Până atunci, vineri, la ora 18:00, credincioșii sunt așteptați la Prohodul Domnului, sâmbătă, la ora 23,15, se va săvârși Canonul Sâmbetei celei Mari, iar la ora 24:00 se va face slujba Învierii Domnului.
Preoții vor rosti puțin după miezul nopții salutul „Hristos a Înviat!”, iar credincioși vor răspunde „Adevărat a Înviat!”, totul petrecându-se în dangăt de clopote. Cu bucurie sfântă, cu pace în inimi și lumină în suflete, Învierea lui Hristos, minune mai presus de fire și pe care nu o putem pătrunde cu mintea, va fi trăită de toți credincioșii care vor alege să participe la Slujba Învierii.
Oamenii vor cânta „Hristos a Înviat” la unison, în semn de bucurie a Învierii și a renașterii noastre. Să ne curățăm sufletele, să ne întărim credința, să intensificăm rugăciunile, așa cum ne îndeamnă preoții, și să participăm cu inima curată la Sfânta Înviere.
Muzeul Satului Bucovinean este deschis pentru vizitare în perioada Sărbătorilor Pascale, de la ora 10:00 la ora 18:00, casa de bilete se închide la ora 17:30.
· Concert de toacă și expoziție de simboluri pascale, la Casa Ostra
Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini vor susține, duminică, 20 aprilie 2025, la Muzeul Satului Bucovinean, un concert de toacă. Sunteți invitați să petreceți sărbătorile pascale împreună cu artiști îndrăgiți, începând cu ora 13:30. Cei care vor trece pragul muzeului îi vor putea asculta pe Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini, dar vor putea să viziteze și expoziția Simboluri Pascale din Bucovina, la Casa Ostra, din Muzeul Satului Bucovinean.
Expoziția Simboluri Pascale din Bucovina cuprinde ouă încondeiate ilustrând diversitatea motivelor tradiţionale încărcate de simboluri specifice Bucovinei, zonă în care meşteşugul încondeierii ouălor a devenit o adevărată artă, păscărițe, cruci, ștergare, alte obiecte specifice tradițiilor și obiceiurilor de Paște. Evenimentul se desfășoară în cadrul Programului „Paștele în Bucovina”.