A XI-a ediție a Concursului de interpretare instrumentală pentru pian complementar "Tinere talente” s-a consumat vineri, 11 aprilie, la Auditorium “Joseph Schmidt” al Universității din Suceava, peste 100 de copii din județ performând în fața juriului.
Trofeul competiției din acest an a fost adjudecat de elevul Ioan Corbuleac, din clasa a III a, de la Școala Gimnazială Marginea, anul III de pian.
Micul interpret este pregătit de profesorul Johannes Raimund Onesciuc, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.
De altfel, juriul a apreciat prestația tuturor participanțlor din concurs, răsplătindu-le munca cu diplome și trofeee și au felicitat părinții, profesorii îndrumători pentru efortul pe care îl depun în educația artistică, pianistică a copiilor lor.
• Concursul a fost inițiat de prof. Valentin Ianoș
Concursul de interpretare la pian „Tinere talente” este adresat celor care studiază pianul secundar (complementar) sau în sistem privat.
Directorul Casei de Cultură a Studenților (CCS) din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”, prof. Valentin Ianoș, este coordonatorul și inițiatorul acestui proiect, oferind de 11 ani copiilor talentați posibilitatea de a cânta pe o scenă în cadrul unui concurs de pian complementar.

Juriul de specialitate a fost format din: preşedinte - prof. Gabriel Matei, inspector şcolar general adjunct; preşedinte executiv - prof. Loredana Mihaela Ceică, inspector şcolar Arte; vicepreşedinți - prof. Alexandra Veronica Bejinaru, director Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava; prof. Ianoș Valentin – director CCS Suceava; prof. Onesciuc Johannes Raimund - Colegiul “Ciprian Porumbescu” Suceava; secretar juriu - prof. Gagiu Ovidiu, Colegiul “Ciprian Porumbescu”; membri - prof. Istrate Elena, director adjunct Colegiul “Ciprian Porumbescu”; prof. Iftimiu Adriana Teodora, Colegiul “Ciprian Porumbescu”; prof. Călin Anca - Colegiul “Ciprian Porumbescu”; prof. Florea Nicoleta, Colegiul “Ciprian Porumbescu”; prof. Târnovan Antoanela, Școala Populară de Arte “Ion Irimescu”.
În calitate de președinte al Asociației “Dascăl și artist”, asociația profesorilor de Educație muzicală / Muzică specializată / Educație plastică / Arte vizuale, insp. Loredana Mihaela Ceică a oferit Trofeul Asociației “Dascăl și artist” și cinci premii speciale.
De asemenea, două premii speciale au fost oferite de Tipografia Arond.
„Mulțumiri sunt adresate către Fly Music România, Tipografie AROND și Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava pentru sprijinul necondițional în organizarea competițiilor artistice din județul Suceava”, a declarant inspectorul școlar pentru Arte, prof. Loredana Mihaela Ceică.
Organizatori: Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava și Casa de Cultură a Studenților Suceava.