Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
joi, 10 apr 2025 - Anul XXX, nr. 84 (8919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9774 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3617 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltarea infrastructurii de frontieră România–Ucraina, susținută de președintele CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, la „bilaterala” de la Cernăuți

Joi, 10 Aprilie 2025 (09:17:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, și vicepreședintele Stelian Simerea au participat miercuri, la Cernăuți, la o importantă întâlnire bilaterală România–Ucraina, dedicată dezvoltării și modernizării infrastructurii de frontieră dintre cele două țări.

Biroul de presă al administrației județene a informat că discuțiile s-au concentrat pe modernizarea punctelor de trecere a frontierei existente și pe deschiderea unor puncte noi, dintre care trei interesează județul Suceava: Climăuți – Bila Krynytsia, Izvoarele Sucevei – Shepit și Ulma – Ruska.

Întâlnirea s-a desfășurat la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, fiind organizată de Administrația Regională de Stat Cernăuți și Agenția de Stat pentru Reconstrucție și Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina.

Oficialii ucrainenii au fost reprezentați de ministrul adjunct pentru Dezvoltarea Comunităților și a Teritoriilor Ucrainei, Serhiy Derkach, de directorul Agenției de Stat pentru Reconstrucție și Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina, Sergiy Sukhomlyn, precum și de președinții administrațiilor regionale de stat din Cernăuți și Transcarpatia, Ruslan Zaparaniuk și Myroslav Biletskyi.

România a fost reprezentată de o delegație numeroasă, printre care secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, șefa Departamentului Obținere Finanțări din cadrul CNAIR, Cristina Amărăzeanu, președintele Gheorghe Șoldan, reprezentanți ai administrațiilor din județele de graniță, ai DRDP Iași, ai Autorității Vamale și Poliției de Frontieră Române, precum și de ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula.

În cadrul întâlnirii s-a pus accent și pe consolidarea parteneriatelor transfrontaliere și accesarea în comun a fondurilor pentru proiecte de infrastructură rutieră și modernizarea punctelor de frontieră.

Un alt subiect abordat a fost modernizarea Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, în vederea extinderii funcționalității pentru traficul de mărfuri. 

Potrivit comunicatului remis de biroul de presă al CJ Suceava, președintele Gheorghe Șoldan a subliniat că deschiderea traficului pentru vehiculele de marfă nu poate fi pusă în aplicare fără realizarea drumului de legătură dintre PTF Vicovu de Sus cu viitoarea Autostradă A7, care „trebuie să ajungă cât mai repede până la Siret”.

„Nu poți conecta două țări fără drumuri bune. Autostrada A7 este un obiectiv strategic. Între timp, trebuie să ne asigurăm că traficul greu nu sufocă drumurile existente din județ, deja suprasolicitate. Trebuie să gândim în perspectivă și să construim inteligent. Dacă ne dorim dezvoltare, fluidizare a traficului, a schimbului de mărfuri, trebuie să începem cu infrastructura”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Întâlnirea a reprezentat „un pas concret pentru ca proiectele comune România–Ucraina să avanseze, cu sprijin european și o coordonare administrativă mai eficientă între autoritățile celor două state”, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea infrastructurii de frontieră România–Ucraina, susținută de președintele CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, la „bilaterala” de la Cernăuți.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezvoltarea infrastructurii de frontieră România–Ucraina, susținută de președintele CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, la „bilaterala” de la Cernăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei