Centrul Cultural Bucovina, instituție subordonată Consiliului Județean Suceava, are un nou manager, începând cu data de 1 aprilie a.c.. Acesta va fi preotul Cătălin Axinte, consilier local AUR.
Cătălin Axinte a transmis că este „profund onorat” de preluarea funcției de manager al Centrului Cultural Bucovina și că această responsabilitate îl inspiră să promoveze „valorile care definesc identitatea noastră națională” și să contribuie la „păstrarea și transmiterea moștenirii spirituale și artistice ale neamului românesc”.
„Tradiția și creația culturală au fost dintotdeauna liantul care a unit generațiile și a păstrat vie esența spiritului românesc. Așa cum spunea istoricul Nicolae Iorga: <Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții>. Este esențial să ne valorificăm moștenirea culturală pentru a ne înțelege rădăcinile și a ne construi viitorul.
Așa cum spunea Mihai Eminescu, Biserica este <maica spirituală a neamului românesc>, iar valorile transmise prin credință și cultură definesc esența noastră națională. Prin activitatea Centrului Cultural Bucovina îmi propun să dezvolt proiecte care să evidențieze bogăția tradițiilor noastre, să promoveze excelența artistică și să încurajeze participarea activă a tuturor cetățenilor la viața culturală a județului. Cultura nu este doar un tezaur al trecutului, ci și un far care ne ghidează spre viitor. Așa cum spunea Emil Cioran: <O societate se distruge nu când își pierde bunurile materiale, ci când își pierde valorile culturale>.
În aceeași idee, Octavian Paler afirma că <adevărata moștenire pe care o lăsăm în istorie este cultura>. De aceea, voi face tot posibilul ca Centrul Cultural Bucovina să fie un bastion al identității noastre naționale, un spațiu în care trecutul și viitorul se împletesc prin artă, educație și tradiție”, a transmis Cătălin Axinte.
Interpretul de muzică populară Sorin Filip, care condus din noiembrie 2016 instituția, și-a anunțat demisia de la data de 1 aprilie a.c..
În cadrul Centrului Cultural Bucovina funcţionează Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Centrul Cultural pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.