vineri, 28 mar 2025 - Anul XXX, nr. 73 (8908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6187 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul Ștefan Ioniță, vicepreședinte CNE, în discuții cu reprezentanți ai Ministerului Educației din România și Bulgaria

Vineri, 28 Martie 2025 (13:42:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24 – 27 martie, elevul sucevean Ștefan Ioniță, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, a participat, la București, în calitate de reprezentant al elevilor, la prima etapă a unui proiect ce urmărește îmbunătățirea rezultatelor elevilor din România și Bulgaria.

În deschiderea evenimentului a participat și ministrul Educației,  Daniel David, iar pe parcursul întâlnirilor, Ștefan Ioniță, care este vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, a avut ocazia să interacționeze cu reprezentanți ai Ministerului Educației din România și Bulgaria, experți din Marea Britanie și SUA, membri ai OECD, reprezentanți ai ARACIP, ai părinților, inspectori din partea ISMB, precum și alți actori relevanți din sistemul educațional.

„În cadrul evenimentului, am discutat și dezbătut aspecte esențiale despre educație, punând accent pe reforma curriculară, adaptarea procesului de predare-învățare prin metode moderne și digitale, precum și pe desfășurarea de analize statistice strategice relevante pentru învățământul preuniversitar.

Proiectul se numește <Consolidarea capacității Bulgariei și României de a proiecta și de a realiza reforme curriculare și de a îmbunătăți rezultatele învățării elevilor>, fiind organizat de OECD, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Educației din Bulgaria”, a arătat Ștefan Ioniță.




·       „Educația și politicile în domeniu trebuie co-create prin dezbateri raționale”



Ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. psih. Daniel David, a deschis discuțiile în cadrul evenimentului.

Ministrul Daniel David a declarat: „Integrarea României în OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) reprezintă un proiect de țară, așadar demersurile de acest tip contribuie la acest deziderat. La nivelul ministerului, lucrez la un Raport de diagnostic al educației și cercetării românești, care să susțină apoi soluții bazate pe dovezi, prin urmare, concluziile acestui demers vor fi integrate și în acest Raport.

În același timp, abordarea mea privind educația bazată pe dovezi (evidence-based education) la toate nivelurile - personal (ex.: tehnici de învățare, tehnici de predare), mediu (ex.: organizarea școlilor/claselor) și mai general (ex.: politici naționale în domeniu) este prefect congruentă cu demersurile OECD.

Așa cum am procedat și în cadrul dezbaterilor proiectelor de planuri-cadru pentru învățământul liceal, educația și politicile în domeniu trebuie co-create prin dezbateri raționale, lucruri pe care le învățăm tot mai bine din experiența proprie, inclusiv prin bunele practici OECD”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ștefan Ioniță, vicepreședinte CNE, în discuții cu reprezentanți ai Ministerului Educației din România și Bulgaria.
 Vizualizări articol: 1086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Ștefan Ioniță, vicepreședinte CNE, în discuții cu reprezentanți ai Ministerului Educației din România și Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei