Facultatea de Istorie, Geografie și Științe Sociale, împreună cu Departamentul de Științe Umane și Social-Politice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a organizat, alături de Colegiul Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava, o conferință intitulată „Consolidarea solidarității intergeneraționale pentru o bunăstare durabilă”, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale. Evenimentul se desfășoară astăzi, 28 martie, începând cu ora 10.00, în Aula din Corpul E al universității sucevene.
Conferința are drept scop cunoașterea serviciilor sociale la nivel local și județean, prin intermediul instituțiilor și organizațiilor invitate la eveniment și evidențierea importanței parteneriatului și colaborării interinstituționale în vederea consolidării și dezvoltării serviciilor sociale în comunitate. Reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava, vor evidenția rolul asistentului social în comunitate, subliniind importanța formării specialiștilor și a condițiilor de perfecționare în domeniul asistenței sociale, esențiale pentru asigurarea unei bunăstări durabile și pentru consolidarea serviciilor sociale.
Instituțiile și organizațiile invitate la acest eveniment sunt: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina Suceava, Asociația „Teona Ariana” Suceava, precum și Asociația „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.
Evenimentul va fi urmat de lansarea volumului „Recurența abuzului și neglijării copilului. Analiza riscurilor și factorilor determinanți din perspectivă teoretică și aplicativă”, autor lector univ. dr. Oana Lăcrămioara Bădărău, apărută recent la editura Pro Universitaria din București. Volumul va fi prezentat de lector univ. dr. Carmen Marcela Ciornei și de Florin Tărnăuceanu, șef Serviciu pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate și Management de Caz de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Agenda evenimentului include și o serie de prezentări științifice susținute de specialiști și cercetători din domeniu, abordând teme conexe sau complementare celor discutate în cadrul conferinței, dar și o sesiune studențească de prezentări a unor proiecte de intervenție în mediul social, dintre care cele mai valoroase vor fi premiate. Mai multe informații se pot obține de la cristina.cormos@atlas.usv.ro, tel. 0745 602 188.