Elevul caporal Lucian Neagu, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, s-a calificat la Olimpiada Națională de Istorie de la Piatra Neamț cu punctaj maxim, 100.
Elevul de clasa a XI-a a predat lucrarea perfectă, iar profesorii evaluatori i-au acordat calificativ maxim pentru fiecare cerință rezolvată.
Pasionat de istorie încă din școala generală, ștefanistul a găsit în colegiul câmpulungean mediul propice pentru a aprofunda materia.
Îndrumat de profesorul Petrică Ciocan, Lucian a descoperit că doar prin seriozitate și studiu intens se obțin rezultate.
„Studiul istoriei mi-a oferit altă perspectivă asupra întregii lumi, înțelegând mult mai bine cum funcționează societatea în care trăim.
Cele 100 de puncte obținute la olimpiadă reprezintă pentru mine un imposibil care a fost atins, după zeci de ore de studiu.
Această experiență o pot asemăna cu cea a maratonului pe care l-am alergat în munții Rarăului, una plină de vârfuri care trebuiau cucerite, susținute de un efort constant.
Pentru mine istoria nu înseamnă doar ani și evenimente ce trebuie memorate, ci un întreg cadru complex de analiză care îți oferă răspunsuri esențiale, ce te ajută să te dezvolți ca om”, a spus elev caporal Lucian Negru.
Adolescentul este originar din Roman, județul Neamț.
Tot la etapa județeană a Olimpiadei de istorie a obținut un rezultat bun și colegul său Leontie Nicolae Dăscălescu, premiul a III-lea (83 de puncte).
„Dornici de a-și îmbunătăți cunoștințele, curioși și încrezători în forțele proprii, tinerii elevi militari ne demonstrează, an de an, de ce sunt capabili dacă au susținerea adecvată.
Felicitări, Lucian! Mult succes la etapa națională a olimpiadei!
Felicitări, Leontie! Felicitări, domnule profesor Petrică Ciocan!”, au transmis reprezentanții colegiului câmpulungean.
• Lotul județean nu este finalizat
Faza județeană a Olimpiadei de Istorie s-a desfășurat pe 22 martie, la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, cu participarea a 84 de elevi de gimnaziu și liceu.
Primii cinci elevi din clasament au primit „bilet” direct pentru etapa națională, de la Piatra Neamț, din perioada 14 – 18 aprilie. Aceștia provin de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială nr. 3 Vatra Dornei.
Prof. dr. Daniel Hrenciuc a arătat că lotul județean nu este încă finalizat, întrucât ar putea să apară locuri suplimentare ca urmare a clasamentului și redistribuirilor de la nivel național.
La etapa națională elevii vor susține o probă scrisă cu o durată de trei ore.