Paula Ioana Hulea, elevă la Liceul Tehnologic ”Vasile Deac” din Vatra Dornei, talentată și pasionată de gastronomie, și-a adjudecat Premiul I în cadrul Competiției ”Tinerii bucătari” Odorheiul Secuiesc, eveniment culinar de amploare, adresat liceenilor din România.
Paula Ioana Hulea a convins juriul de priceperea și talentul ei în cadrul a trei probe desfășurate în trei zile, probe ce au testat creativitatea, tehnica, dar și spiritul de echipă al concurenților.
De la același liceu a concurat și Viorica Ionela Constantin, ambele eleve fiind în clasa a XI-a B, calificarea Bucătar, coordonate de prof. Ciubotaru Petronela și Obadă Cristina.
„Gastronomia începe să fie apreciată la adevărata ei valoare, iar elevele talentate de la Liceul Tehnologic <Vasile Deac> din Vatra Dornei au reușit să se evidențieze la <Tinerii bucătari>, desfășurat în perioada 17 – 20 februarie, la Septimia Hotels & SPA Odorheiul Secuiesc. Competiția este despre creativitate, perseverență, pasiunea pentru gătit și interculturalitate. Despre talent, provocare, experiență gastronomică. Suntem extrem de mândri de rezultatele lor”, a subliniat de prof. Cristina Obadă.
Profesoara a apreciat organizarea competiției viitorilor bucătari.
Prima probă a fost cea pe echipe, fiecare elev având un coechipier maghiar, nevorbitor de limbă română, lucru care a ridicat nivelul de dificultate al provocării.
Juriul a cerut echipelor să realizeze o farfurie completă (preparat de bază, garnitură, sos și elemente de decor), în doar 30 de minute, ingredientul obligatoriu fiind carnea de pui.
A doua zi s-a desfășurat proba individuală, fiecare competitor realizând un preparat cu mușchiuleț de pui, în doar 30 de minute.
La proba finală, de o oră și jumătate, elevii au pregătit pește (păstrăv) și papanași. În timpul desfășurării probelor, juriul a impus și câteva ingrediente surpriză pe care elevii au trebuit să le includă în preparatul gândit.
„Participarea la acest concurs nu doar că le-a oferit ocazia de a-și testa abilitățile, dar le-a și inspirat să continue să exploreze arta culinară. Sperăm ca exemplul lor să inspire și alți tineri. Succesul celor două eleve reprezintă nu doar o realizare personală, ci și o dovadă că pasiunea și perseverența pot transforma visele în realitate”, a mai subliniat prof. Obadă.
Despre competiția de la Odorheiu Secuiesc, aceasta a mai adăugat că își propune să încurajeze viitoarele generații de chefi, oferindu-le ocazia de a-și demonstra talentul, ambiția și de a învăța de la profesioniștii din domeniu.
Evenimentul susține motivațiile personale ale tinerilor, colaborarea, comunicarea în limba română și dezvoltarea competenței multiculturale, să le ofere participanților o viziune privind viitorul lor.