miercuri, 26 feb 2025 - Anul XXX, nr. 47 (8882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7536 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Pasiunea pentru gastronomie i-a adus premiul I la competiția „Tinerii bucătari”

Miercuri, 26 Februarie 2025 (18:38:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paula Ioana Hulea, elevă la Liceul Tehnologic ”Vasile Deac” din Vatra Dornei, talentată și pasionată de gastronomie, și-a adjudecat Premiul I în cadrul Competiției ”Tinerii bucătari” Odorheiul Secuiesc, eveniment culinar de amploare, adresat liceenilor din România.

Paula Ioana Hulea a convins juriul de priceperea și talentul ei în cadrul a trei probe desfășurate în trei zile, probe ce au testat creativitatea, tehnica, dar și spiritul de echipă al concurenților.

De la același liceu a concurat și Viorica Ionela Constantin, ambele eleve fiind în clasa a XI-a B, calificarea Bucătar, coordonate de prof. Ciubotaru Petronela și Obadă Cristina.

 „Gastronomia începe să fie apreciată la adevărata ei valoare, iar elevele talentate de la Liceul Tehnologic <Vasile Deac> din Vatra Dornei au reușit să se evidențieze la <Tinerii bucătari>, desfășurat în perioada 17 – 20 februarie, la Septimia Hotels & SPA Odorheiul Secuiesc. Competiția este despre creativitate, perseverență, pasiunea pentru gătit și interculturalitate. Despre talent, provocare, experiență gastronomică. Suntem extrem de mândri de rezultatele lor”, a subliniat de prof. Cristina Obadă.

Profesoara a apreciat organizarea competiției viitorilor bucătari.

Prima probă a fost cea pe echipe, fiecare elev având un coechipier maghiar, nevorbitor de limbă română, lucru care a ridicat nivelul de dificultate al provocării.

Juriul a cerut echipelor să realizeze o farfurie completă (preparat de bază, garnitură, sos și elemente de decor), în doar 30 de minute, ingredientul obligatoriu fiind carnea de pui.

A doua zi s-a desfășurat proba individuală, fiecare competitor realizând un preparat cu mușchiuleț de pui, în doar 30 de minute.

La proba finală, de o oră și jumătate, elevii au pregătit pește (păstrăv) și papanași. În timpul desfășurării probelor, juriul a impus și câteva ingrediente surpriză pe care elevii au trebuit să le includă în preparatul gândit.

„Participarea la acest concurs nu doar că le-a oferit ocazia de a-și testa abilitățile, dar le-a și inspirat să continue să exploreze arta culinară. Sperăm ca exemplul lor să inspire și alți tineri. Succesul celor două eleve reprezintă nu doar o realizare personală, ci și o dovadă că pasiunea și perseverența pot transforma visele în realitate”, a mai subliniat prof.  Obadă.

Despre competiția de la Odorheiu Secuiesc, aceasta a mai adăugat că își propune să încurajeze viitoarele generații de chefi, oferindu-le ocazia de a-și demonstra talentul, ambiția și de a învăța de la profesioniștii din domeniu.

Evenimentul susține motivațiile personale ale tinerilor, colaborarea, comunicarea în limba română și dezvoltarea competenței multiculturale, să le ofere participanților o viziune privind viitorul lor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasiunea pentru gastronomie i-a adus premiul I la competiția „Tinerii bucătari”.
 Vizualizări articol: 269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pasiunea pentru gastronomie i-a adus premiul I la competiția „Tinerii bucătari”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei