În perioadele cu temperaturi scăzute, cea mai vulnerabilă categorie este cea a oamenilor străzii – cei care au rămas fără locuințe, au fost alungați de unde stăteau sau au ajuns să stea pe străzi, din diverse motive.
„Avem datoria umană de a nu uita de persoanele rămase fără locuință. Ignorarea lor poate duce la spitalizări sau chiar la decese. Centrul Social de Noapte <Sf. Vineri> funcționează din 2009 și îi primește pe toți cei care ajung aici fie aduși de pompieri, polițiști locali, serviciul de urgență spital etc. Ajutăm sute de persoane în acest sens, dar nu le putem forța să vină și nici nu putem eradica fenomenul care a existat și va exista mereu”, spune preotul paroh Minu Mititelu, cel care a avut inițiativa înființării acestui centru social, unic în județul Suceava.
Din 2009 și până în prezent acest centru social a găzduit peste 940 de persoane fără adăpost ce proveneau din toate județele țării și uneori chiar și din alte țării. Aceștia au primit cazare, o masă caldă, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, obiecte de igienă personală, consiliere socială în vederea reintegrării. Mai mult chiar, pentru unii, acest centru social a devenit cămin de peste 10 ani, schimbându-le viața.
„Venim cu rugămintea de a-i îndruma pe cei care au nevoie către acest serviciu social unde sunt găzduiți, primesc o masă caldă și consiliere socială”, spun reprezentanții Centrului de Noapte “Sf. Vineri”, amintind că Gara Burdujeni, unde s-au aciuat mulți dintre oamenii străzii, are o cu totul altă destinație.