marţi, 11 feb 2025 - Anul XXX, nr. 34 (8869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8173 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pentru 300 de copii, cei mai mulți din sistemul de protecție socială, învățați cum să folosească în siguranță mediul digital

Marţi, 11 Februarie 2025 (09:53:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația Te Aud România a lansat proiectul „Educație Media pentru Tineri”, o inițiativă derulată cu sprijinul unui grant acordat de Fundația TELUS Digital Romania, care are ca scop alfabetizarea media și dezvoltarea abilităților de gândire critică pentru 300 de copii din județul Suceava.

În contextul actual al erei digitale, spun organizatorii, copiii și tinerii sunt expuși unui volum considerabil de informații complexe, ceea ce le impune provocarea de a discerne între informațiile credibile și cele false.

Această problemă este accentuată de lipsa accesului la educația media și de barierele socio-economice, în special pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție socială.

Proiectul „Educație Media pentru Tineri” își propune să abordeze aceste nevoi prin organizarea de ateliere interactive și furnizarea de resurse educaționale adaptate vârstei participanților.

Inițiativa este adresată unui număr de 300 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, iar scopul acesteia este de a dezvolta competențele media ale tinerilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a evalua critic informațiile și pentru a naviga în siguranță în mediul digital.

„În contextul în care în anul 2024, din peste 1000 de sesizări care au ajuns la Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență din Asistență Socială, mai mult de jumătate se referă la copiii abuzați și neglijați, care provin din medii sărace fără acces la internet, putem spune că suntem îngrijorați cu privire la viitorul acestora, viitor care devine incert și nesigur, indiferent de capacitatea și inteligența nativă a acestora. În acest sens, ne bucură intervenția societății civile prin astfel de proiecte menite să reducă decalajul digital și formarea tinerilor în vederea navigării în siguranță, în mediul online”, a declarat Nadia Crețuleac director executiv adjunct al DGASPC Suceava.

 

·        45 de ateliere interactive

 

În perioada februarie 2025 – mai 2025, vor fi organizate 45 de ateliere interactive, dintre care 30 vor fi dedicate educației media, iar 15 vor fi axate pe securitatea cibernetică. Implementarea proiectului va facilita dezvoltarea competențelor necesare pentru navigarea în siguranță în mediul online și pentru evaluarea critică a informațiilor disponibile și a resurselor la care copiii și tinerii au acces constant prin intermediul platformelor online la care au acces.

„Într-o lume în care informația circulă cu o viteză fără precedent, alfabetizarea media nu mai este un lux, ci o necesitate. Prin proiectul Educație Media pentru Tineri, ne dorim să oferim copiilor din județul Suceava instrumentele necesare pentru a înțelege, analiza și naviga cu încredere prin complexitatea mediului digital. Credem că educația pentru gândirea critică este cheia unei generații informate și responsabile”, a transmis Oana Vasiliu, coordonator de proiecte în cadrul Fundației Te Aud România.

Activitățile din cadrul proiectului sunt menite să consolideze cunoștințele dobândite și să încurajeze colaborarea de idei între participanți. Prin aceste inițiative, organizatorii își propun să creeze un mediu de învățare stimulant și să contribuie la formarea unei generații de tineri bine informați și capabili să facă față provocărilor digitale.

Prin acest demers, Fundația Te Aud România urmărește să contribuie la reducerea decalajelor educaționale și să sprijine integrarea socială și educațională a tinerilor din medii defavorizate.

„Proiectul de gândire critică inițiat de Fundația Te Aud România abordează o componentă de educație relevantă pentru întreg parcursul educațional al tinerilor care vor beneficia de acest program, pregătindu-i pentru un viitor în care competențele digitale sunt indispensabile. Sprijinul oferit de Fundația TELUS Digital România, prin programul anual de granturi, subliniază angajamentul nostru față de formarea unei generații pregătite să întâmpine provocările și oportunitățile oferite de tehnologie. Suntem onorați să fim parte din această inițiativă și credem în potențialul de a aduce un impact pozitiv în rândul beneficiarilor”, susține Andreea Lăpădatu, coordonator al Fundației TELUS Digital Romania Community Board.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru 300 de copii, cei mai mulți din sistemul de protecție socială, învățați cum să folosească în siguranță mediul digital.
 Vizualizări articol: 300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentru 300 de copii, cei mai mulți din sistemul de protecție socială, învățați cum să folosească în siguranță mediul digital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei