luni, 10 feb 2025 - Anul XXX, nr. 33 (8868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8173 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectivele Muzeului Național al Bucovinei au avut anul trecut circa 340.000 de vizitatori și încasări de aproape 3 milioane de lei

Luni, 10 Februarie 2025 (13:14:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei a avut anul trecut încasări de 2,97 de milioane de lei, cu peste 700.000 de lei mai mult decât suma de 2,26 milioane de lei, preconizată a fi realizată în buget la capitolul venituri.

„A fost un an bun”, a declarat directorul muzeului, dr. Emil Ursu, deși din motive obiective numărul de vizitatori a fost mai scăzut decât în anul precedent.

În anul 2024, complexul muzeal a avut 338.613 vizitatori, dintre care cei mai mulți au fost la Cetatea de Scaun a Sucevei, 176.240 de persoane, iar pe locul doi a fost Muzeul Satului Bucovinean, cu 86.673 de persoane.

Printre cauzele reducerii numărului de oaspeți menționăm închiderea pentru o lună a Cetății de Scaun a Sucevei, interdicția de vizitare a curții exterioare până în luna iunie și mutarea accesului prin parc până în august, din cauza lucrărilor de restaurare la cel mai vizitat obiectiv din cadrul complexului muzeal.

La Muzeul de Istorie, găzduirea birourilor electorale județene pentru alegerile locale și parlamentare a avut un impact asemănător deoarece unii dintre potențialii vizitatori au asociat prezența BEJ-urilor cu limitarea accesului în clădire, deși intrările și circuitele au fost separate. De asemenea, din motive financiare multe grupuri nu mai vizitează tot muzeul, ci se rezumă la Sala Tronului.

Ca surse de încasări, cei mai mulți bani au venit la muzeu din taxele de vizitare, respectiv 2,295 de milioane de lei; din prestări servicii, îndeosebi de arheologie și restaurări - 316.651 de lei; din sponsorizări – 180.200 de lei.

În acest an, calendarul de evenimente al Muzeului Național al Bucovinei cuprinde evenimentele tradiționale, precum Festivalul Medieval sau Cetatea de Rock a Sucevei, dar și manifestări noi, despre care conducerea instituției speră că vor fi pe gustul publicului.

Printre acestea se numără o expoziție Corina Chiriac, realizată  în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Municipiului București, în perioada martie - aprilie; expoziția GOPO, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov, în perioada 5 mai - 13 iunie; expoziție Henry Mayer, realizată împreună cu Regiunea Schwaben, ce va fi realizată în iunie; Istoria Jandarmeriei, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie, în noiembrie 2025- februarie 2026. De asemenea, în acest an va debuta manifestarea „Legende și tradiții de mărțișor”, în cadrul „Poveștilor din lumea satului de odinioară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectivele Muzeului Național al Bucovinei au avut anul trecut circa 340.000 de vizitatori și încasări de aproape 3 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obiectivele Muzeului Național al Bucovinei au avut anul trecut circa 340.000 de vizitatori și încasări de aproape 3 milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei