Alexandru Ioan Cuza, expoziție foto-documentară, la Muzeul de Istorie
Marţi, 21 Ianuarie 2025 (09:39:33)de Daniela MICUŢARIU
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)Muzeul Național al Bucovinei invită publicul sucevean și nu numai, în perioada 21 ianuarie - 10 februarie 2025, la Muzeul de Istorie, unde este deschisă o expoziție foto-documentară care prezintă aspecte din viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Anul acesta se împlinesc 166 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din anul 1859.
Panourile sunt structurate tematic și surprind informații referitoare la lupta pentru Unire, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn, stemele Principatelor Unite, despre marile reforme realizate de către domnitor, marii unioniști ai epocii, despre soția domnitorului, Doamna Elena Cuza, Proclamația lui Cuza din anul 1861, primul guvern unic, abdicarea lui Cuza la data de 11 februarie 1866 și ultimii ani ai vieții.
„Domnitorul Alexandru Ioan Cuza este cel care avea să scrie o pagină de mare însemnătate în istoria României, fiind unul dintre principalii făuritori ai României moderne, cel care în doar șapte ani de domnie a marcat profund istoria noastră, punând bazele statului unitar, dar totodată şi ale statului modern”, transmit organizatorii.
Expoziția foto-documentară a fost realizată de către Cristina Slavic, muzeograf în cadrul Serviciului Istorie și Arheologie din cadrul Muzeului Național al Bucovinei Suceava.
Vizualizări articol: 163 | | Notează articolul: Alexandru Ioan Cuza, expoziție foto-documentară, la Muzeul de Istorie0.05
|
|
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.