Comunele Drăgușeni și Râșca au găzduit luni festivalurile obiceiurilor de iarnă pe stil vechi, evenimente care au încheiat programul „Crăciun în Bucovina”. Festivalul de la Drăgușeni a început, așa cum este tradiția, cu parada formațiilor de urători și colindători venite din toate colțurile județului Suceava, dar și din Neamț și Iași. Parada a început de la hanul din localitate și l-a avut în frunte pe primarul din Drăgușeni, Vasile Lică Cepoi, iar după ce au parcurs traseul de E 85, toate formațiile s-au oprit în parcul central din comună.
Vasile Lică Cepoi a precizat că anul acesta au fost prezente 20 de formații și trupe de datini și obiceiuri. „Aici nu facem politică. Să vă dea Dumnezeu sănătate și bine ați făcut că ați venit la noi. Ca în fiecare an, Festivalul de Datini și Obiceiuri de la Drăgușeni se respectă cu strictețe. Pe 13 ianuarie avem ajunul pe stil vechi, iar pe 14 ianuarie sărbătorim Anul Nou, Sf. Vasile și vă invităm la bal. Iar astăzi, la festival sunt prezente trupe din tot județul Suceava și din Neamț și Iași, și avem de toate pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de obiceiurile noastre. Vă mulțumim frumos că ați venit și vă așteptăm în continuare și la bal”, a spus primarul din Drăgușeni.
El a ținut să mulțumească Consiliului Județean Suceava și Centrului Cultural Bucovina pentru sprijinul acordat Primăriei și Consiliului Local Drăgușeni în organizarea acestui festival. După cuvântul primarului, pe scena din parcul central din Drăgușeni au urcat rând pe rând toate formațiile participante care le-au oferit celor câteva sute de spectatori spectacole cu obiceiuri și tradiții de iarnă.
La Râșca, festivalul obiceiurilor de iarnă pe stil vechi a avut loc la căminul cultural din localitatea Slătioara.